Κύπρος: Τουρκικό αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως επιχειρεί στην Α. Μεσόγειο

Προπαγάνδα από την Τουρκία κατά της Ελλάδας για τον κορονοϊό – Μπαράζ κατασκοπευτικών επιχειρήσεων σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο.

Εν μέσω πανδημίας η τουρκική πολεμική αεροπορία συνεχίζει να προκαλεί από τον Έβρο έως την Κύπρο, δείχνοντας με σαφήνεια τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου κατά του ελληνισμού, σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδου για όλο τον πλανήτη.

Πριν λίγο, ένα τουρκικό αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως Boeing E-7T (13-001) που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Ικονίου πραγματοποιεί αποστολή κατασκοπείας νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Μιλάμε για αεροσκάφος που διαθέτει μεγάλες δυνατότητες κατασκοπείας, παρακολούθησης και εντοπισμού επίγειων στόχων και όχι για τα συνήθη αεροσκάφη CN-235.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα που ασχολείται με τις πτήσεις αεροσκαφών στην Α.Μεσόγειο, αυτήν την εβδομάδα, κάθε μέρα παρακολουθούμε παρόμοιες αποστολές σε αυτόν τον τομέα ειδικά από την τουρκική πλευρά.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι Τούρκοι προετοιμάζουν πιθανόν κάτι σημαντικό εν μέσω της σφοδρότατης πανδημίας του ιού που μαστίζει, μεταξύ άλλων, και την τουρκική ενδοχώρα, κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Πριν τέσσερις ημέρες εντοπίστηκαν 30 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο από δύο τουρκικά F-16 και ένα CN-235.

Μετά την επιδρομή των μεταναστών και των προσφύγων στον Έβρο, τώρα εντοπίζονται ξανά παραβιάσεις τόσο του ελληνικού όσο και του κυπριακού εναέριου χώρου, ενώ το περίεργο είναι η συνεχής παρουσία τουρκικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων οχημάτων.

Ετοιμάζονται να αποστείλουν εν μέσω πανδημίας το πλωτό γεωτρύπανο με πολεμικά πλοία τους στην Ανατολική Μεσόγειο ξανά;

Γιατί τουρκικά ΜΜΕ διατρανώνουν συνεχώς ότι παρά την πανδημία τα πολεμικά πλοία των “στόλων τους” (Αιγαίου-Μαύρης θάλασσας και Μεσογείου) θα κινούνται κανονικά;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα αλλά οι απαντήσεις ευρίσκονται στην Άγκυρα στο Σαράι του Σουλτάνου, που αντιμετωπίζει τις 10 ”πληγές του Φαραώ” και πιθανότατα να αναζητήσει κάπου αλλού να ρίξει το “φταίξιμο” για όλα αυτά.

Χάρτης που δημοσιεύθηκε σήμερα στο σύνολο σχεδόν του τουρκικού τύπου δείχνει ότι οι δίοδοι που υποτίθεται ότι διέσπειραν την πανδημία στην Τουρκία διήλθαν από Βουλγαρία και Ελλάδα, αγνοώντας εσκεμμένα το Ιράν.

Πρόκειται σαφώς για “μαύρη προπαγάνδα” η οποία διασπείρεται πιθανόν πριν από κάποια σχεδιασμένη ενέργεια. Η Ελλάδα σαφώς και δεν έχει σχέση με τα κρούσματα του ιού στην Τουρκία, αλλά η έμμεση στοχοποίηση της σημαίνει ότι εκεί στην Άγκυρα έχουν χάσει τελείως το μυαλό τους και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.

Μετά τον ερχομό στην Τουρκία, ο υπουργός ενέργειας και Φυσικών πόρων Φατίχ Ντομνέζ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι 35 υπάλληλοι της εταιρείας TPAO έχουν αποσυρθεί από το πλοίο λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

»Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σχετικά με τα μέτρα για τον ιό Covid-19, θα αρχίσει η διαδικασία συντήρησης, ενημέρωσης και ανάπτυξης του πλοίου μας για έρευνες. Η αποστολή μας στην Α.Μεσόγειο θα ξεκινήσει με την ισχυρή βούληση του Προέδρου μας το συντομότερο δυνατόν».

pentapostagma.gr