Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Οι δύο νεαροί που τα χειρίζονταν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση για τον μελλοντικό χειρισμό της υπόθεσης.

Υπόθεση με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη διερευνά η Αστυνομία ύστερα από τον εντοπισμό δύο προσώπων πλησίον στρατοπέδου στην περιοχή της Αθαλάσσας. Τα drones παραλήφθηκαν από την Αστυνομία για εξετάσεις, ενώ οι δύο νεαροί έδωσαν τον ισχυρισμό ότι τα πέταξαν για αναψυχή.

Το περιστατικό ήρθε στο φως την περασμένη Παρασκευή στις 3 το απόγευμα, μετά από πληροφορία που λήφθηκε από την Αστυνομία ότι δύο πρόσωπα πετούσαν μη επανδρωμένα σκάφη πλησίον στρατοπέδου στην Αθαλάσσα. Περιπολικό της Άμεσης Επέμβασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας έσπευσε επί τόπου για να εντοπίσει τα δύο πρόσωπα την ώρα που το ένα πετούσε ένα drone, ενώ το άλλο το είχε καθηλωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», στρατιώτες είχαν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα τα drones που πετούσαν πέριξ της περιοχής.

Οι δύο νεαροί κλήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών για κατάθεση, ενώ παραλήφθηκαν τα δύο drones για να διαπιστωθεί αν έχουν καταγράψει οτιδήποτε επιλήψιμο, που δημιουργεί άλλες υποψίες έως και ζητήματα κατασκοπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δύο έδωσαν τον ισχυρισμό ότι πετούσαν τα συγκεκριμένα σκάφη για σκοπούς αναψυχής.

Εξάλλου, σήμερα τα drones θα σταλούν στα επιστημονικά εργαστήρια στο Αρχηγείο Αστυνομίας για εξετάσεις, οπότε θα διαφανεί κατά πόσο πετούσαν πάνω από στρατόπεδα, ή αν κατέγραψαν οτιδήποτε για το οποίο υπάρχει απαγόρευση φωτογράφησης εκ μέρους της Εθνικής Φρουράς. Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση χρήσης των συγκεκριμένων συσκευών χωρίς άδεια από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο «Φ» επικοινώνησε με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, εκπρόσωπος του οποίου ανέφερε ότι για να πετάς drone χρειάζεται άδεια και πως το αρμόδιο τμήμα έδωσε ελάχιστες άδειες σε παγκύπρια κλίμακα. Ανέφερε επίσης ότι στην άδεια καθορίζονται οι περιοχές που απαγορεύεται να πετούν τέτοιες συσκευές, όπως κοντά σε αεροδρόμια, στρατόπεδα κ.ά.

Τώρα η Αστυνομία θα περιμένει τις εξετάσεις επί των δύο σκαφών για να δει πώς θα χειριστεί την υπόθεση.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απασχόλησε την Αστυνομία υπόθεση με drone. Πριν λίγο διάστημα σε φυλάκια της περιοχής Δαλιού, Τούρκοι είχαν πετάξει τέτοια συσκευή πάνω από στρατιωτική περιοχή, γι’ αυτό και κινήθηκε άμεσα η Αστυνομία η οποία με ειδικά μέσα κατάφερε να τη ρίξει στο έδαφος. Κάτι ανάλογο έγινε και στην περιοχή «Άρωνα» στο Γέρι.

Loading...