Στην κατάσχεση αδασμοφορολόγητων καπνικών προϊόντων που εντοπίστηκαν σε πρακτορείο στοιχημάτων στη Λάρνακα προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρωί της 24ης Αυγούστου 2018, κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης Μελών του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων και Λειτουργών του Τμήματος Τελωνείων στη Λάρνακα, ερευνήθηκαν μία οικία και ένα πρακτορείο στοιχημάτων, ιδιοκτησία μόνιμης κατοίκου Κύπρου στην επαρχίας Λάρνακας.

View image on TwitterView image on Twitter

Cyprus Customs@customscy

Κατάσχεση ποσότητας καπνού και τσιγάρων σε πρακτορείο στοιχημάτων στη Λάρνακα. Μάθετε περισσότερα: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1810211252387911&id=1377054452370262 

Από την έρευνα εντοπίστηκε στο πρακτορείο στοιχημάτων ποσότητα 3 κιλών και 190 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο και 20 συσκευασιών των 200 τεμαχίων τσιγάρα διαφόρων μαρκών.
Τα εν λόγω καπνικά προϊόντα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €1.350, δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι αυτά είναι αφορολόγητα και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων, ενώ η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αδασμοφορολογήτων εμπορευμάτων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων.
Ακολούθως, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 4.000.
Με την είσπραξη του πιο πάνω ποσού η εμπλεκόμενη στην υπόθεση αφέθηκε ελεύθερη ενώ τα καπνικά προϊόντα που κατασχέθηκαν, εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΚΥΠΕ
Loading...