Κύπριος αθλητής έδωσε το σκάφος του σε Τούρκο που διεκδικεί μετάλλιο

Ο αθλητισμός σε όλο του το μεγαλείο. Στο σπουδαίο διεθνή αγώνα ΦΙΝΝ «2018 Winter Series», που διοργανώνει η ΕΙΟ και το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων αθλητών του κόσμου, συνέβη κάτι το μοναδικό που επισκιάζει τους πάντες και τα πάντα.

Κατά τη διάρκεια της 5ης ιστιοδρομίας έσπασε το άλμπουρο του Τούρκου Α. Καϊνάρ και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κύπριος Παναγιώτης Ιορδάνου του πρόσφερε το σκάφος του επειδή ο Καϊνάρ διεκδικεί μετάλλιο!

Με το κυπριακό σκάφος, λοιπόν, έτρεξε στην 6η κούρσα ο Τούρκος ιστιοπλόος, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του για τη μεγάλη κίνηση του Ιορδάνου. Μια σπάνια ενέργεια που επιβραβεύτηκε από το σύνολο των αθλητών και των προπονητών τους.

Η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία θα τιμήσει τον Κύπριο αθλητή στην τελετή λήξης των αγώνων την Δευτέρα το βράδυ και θα εισηγηθεί στην παγκόσμια επιτροπή Fair Play την ειδική βράβευση του Ιορδάνου. Να σημειωθεί ότι με αυτό το βραβείο έχει τιμηθεί παλιότερα ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Επίσης η ΕΙΟ θα ενημερώσει εγγράφως τις ομοσπονδίες της Κύπρου και της Τουρκίας.

Ο μεγάλος διεθνής αγώνας συνεχίστηκε σήμερα Σάββατο με 3 ακόμα ιστιοδρομίες και στην γενική βαθμολογία μετά από 6 κούρσες προηγείται ο Νορβηγός Α. Πέντερσεν με 14 βαθμούς. Ακολουθεί ο Ούγγρος Ζ. Μπέρετς με 17β. και ο Τούρκος Α. Καϊνάρ με 18 βαθμούς.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή.