Κυπριακό: «Ναι» Αναστασιάδη για τριμερή άτυπη συνάντηση στο Παρίσι

Κυπριακό

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί τις πληροφορίες που φέρουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να έχει απάντηση θετικά σε εισήγηση του ΟΗΕ για τριμερή συνάντηση (Γκουτέρες-Αναστασιάδη-Ακιντζί) στο Παρίσι.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Πολίτης 107.6 ο κ. Προδρόμου είπε ότι κατόπιν βολιδοσκόπησης προς τις πλευρές από το γραφείο του ΓΓ του ΟΗΕ απάντησε η ελληνοκυπριακή πλευρά απάντησε θετικά για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στο Παρίσι μεταξύ 11-13 Νοεμβρίου, στο περιθώριο του Φόρουμ Ειρήνης. Πρόσθεσε ακόμη ότι σχετική ανακοίνωση θα υπάρξει εντός των ωρών.

Όπως σημείωσε ο κ. Προδρόμου, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να αρνηθεί μία πρόσκληση του κ. Γκουντέρες προς του ηγέτες, ούτε μία πενταμερή άτυπη συνάντηση, ώστε να συζητηθούν τα απαραίτητα προκαταρκτικά για την πορεία του Κυπριακού.

Την ίδια ώρα ο κ. Προδρόμου διευκρίνισε ότι με την Τουρκία να προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ δεν μπορούν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.