Κριτική στην εκκλησία, για τη στάση των ιερέων στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών, άσκησε ο Νίκος Ξυδάκης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπαγορεύει στα κόμματα και το κοινοβούλιο τι θα πράξουν.

«Η εκκλησία έχει ρόλο πνευματικό, τον ρόλο της εμψύχωσης και της παραμυθίας στους πιστούς, αλλά σε μια Δημοκρατία δεν μπορεί να διεκδικεί ρόλο πολιτικό και ρόλο εθναρχίας» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να υπαγορεύει στις εκλεγμένες πολιτικές ηγεσίες, στα κόμματα και στο κοινοβούλιο τι θα πράξουν. Διακριτοί ρόλοι, λοιπόν, με σεβασμό ο ένας θεσμός για τον άλλο», πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης.

Με αφορμή το ίδιο θέμα, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι στα μεγάλα κοινωνικά θέματα «οι βουλευτές οφείλουν να είναι μπροστά, πρέπει να ανοίγουν δρόμους, να δείχνουν παράδειγμα ζωής, να αναγνωρίζουν τις κοινωνικές ανάγκες αναλαμβάνοντας ο καθένας τις προσωπικές του ευθύνες» και πρόσθεσε ότι η Αριστερά, «πάντα ψήφιζε τα προοδευτικά νομοσχέδια, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι θέμα πολιτικής ωριμότητας και πολιτικής ευθύνης».

Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το θέμα της μείωσης των συντάξεων και τα διφορούμενα μηνύματα από υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, απάντησε: «Υπάρχει μια οδός που υπαγορεύει η διαπραγμάτευση, ζυγίζοντας και τα σήματα που στέλνουν οι δανειστές: μιλάνε για σοβαρότητα, λένε «μη φεύγετε απ’ τις ράγες, να κλείσει το πρόγραμμα, να συζητήσουμε τη ρύθμιση του χρέους μόλις κλείσει».

Όλα αυτά προϋποθέτουν πειθαρχία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, σοβαρότητα, έχοντας στο μεταξύ τηρήσει τους βαρείς όρους που έθεσαν οι δανειστές». 

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ο ισχυρός επιβάλλει τους όρους του, αλλά κάποια στιγμή έχεις κι εσύ ορισμένα πλεονεκτήματα και μπορείς να τα αξιοποιήσεις».

Loading...