Πρεμιέρα την Πέμπτη με τις πρώτες δύο κούρσες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της κλάσης Tornado που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. 

Με σύμμαχο τον άνεμο, που ήταν εξαιρετικά ευνοϊκός φτάνοντας μέχρι και τους 12 κόμβους, τα 23 πληρώματα που ρίχτηκαν στη μάχη έδειξαν από την αρχή ότι είναι έτοιμα για να κάνουν ένα συναρπαστικό αγώνα πετώντας κυριολεκτικά με τα σκάφη τους πάνω στα κύματα του Θερμαϊκού κόλπου.  

Δύο Ελληνικά πληρώματα βρίσκονται στην κορυφή μετά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης με τους Ιορδάνη Πασχαλίδη – Πέτρο Κωνσταντινίδη να είναι στην 1η θέση και τους Νίκο Μαύρο – Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο στη 2η. Στην 3η θέση της γενικής το πλήρωμα από την Αυστραλία με τους Brett Burvill – Max Puttman (ήταν 3οι στην πρώτη ιστιοδρομία και 5οι στη δεύτερη).  

Από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado δεν λείπουν και τα παράλληλα event που το πλαισιώνουν. Το απόγευμα της Πέμπτης μετά του αγώνες ακολούθησε πάρτι με ψητές σαρδέλες στα κάρβουνα και άφθονη ρετσίνα που οργάνωσαν ο Ντάνης Πασχαλίδης με τον Κώστα Τριγκώνη για όλους όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση.