Κουβέλης: «Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα δεν πέτυχε»!

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις επίσημα διακηρυγμένες απόψεις κυβερνητικών στελεχών σύμφωνα με τις οποίες η πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ήταν επιτυχημένη κινείται ο Φώτης Κουβέλης οποίος σε δηλώσεις του επεσήμανε ευθέως ότι η πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού του τουρκικού κράτους στην Αθήνα δεν πέτυχε.

«Η επίσκεψη δεν πέτυχε. Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη ανοίγματος των διαδικασιών διαλόγου με τη γείτονα» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημειώνοντας ωστόσο ότι η ρητορική της έντασης που ακολουθεί η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα.

Η ρητορική της έντασης από την πλευρά τής Τουρκίας ενδεχομένως να κλιμακωθεί μέχρι τις εκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμά τους θα επανακαθοριστεί, εκτίμησε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους στρατιωτικούς συντάκτες.

Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τροφοδοτεί το εθνικιστικό σύστημα της γειτονικής χώρας, παράλληλα, δε, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία. Επίσης, παρατήρησε ότι οι δηλώσεις του περί ακήρυκτου πολέμου συνδέονατι με την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις δαπάνες της Πολιτείας για τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Ξεκαθάρισε ότι το τεράστιο κόστος αυτών των δαπανών επ ουδενί δεν συμψηφίζεται με την οδυνηρή απώλεια ανθρώπων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουβέλης επισήμανε τις υποχρεώσεις τής ΕΕ για την εφαρμογή της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

«Δεν διεκδικούμε τίποτε από αυτά που δεν είναι δικά μας, είμαστε μία χώρα ειρήνης που επιδιώκει τη συνεργασία με άλλα κράτη, δεν θέλουμε να τροφοδοτούμε τη ρητορική τής έντασης που ακολουθεί η Τουρκία, δηλώνουμε, όμως, ότι είμαστε αποφασισμένοι και με επάρκεια να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά συμφέροντά μας» διεμήνυσε.

usay.gr