Κορωνοϊός: Θετικός ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Ιράν

Θετικός στον κορωνοϊο φέρεται ότι είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Ιράν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον Ιράτζ Χαριτσί, του οποίου ο ιατρικός έλεγχος αποδείχθηκε θετικός στον θανατηφόρο ιό.

Πλέον, ο αξιωματούχος της ιρανικής κυβέρνησης έχει τεθεί σε καραντίνα και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στους 50 οι θάνατοι από τον ιό

Οι θάνατοι στο Ιράν λόγω του κορωνοϊού αυξάνονται σημαντικό, με 50 να είναι τα θύματα του ιού μόνο στην Ιρανική πόλη Κομ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, ILNA.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά κατά πολύ τον τελευταίο αριθμό νεκρών που έδωσαν οι Αρχές λίγες ώρες πριν, όταν έκαναν λόγο για 12 νεκρούς από τα 47 κρούσματα.

Νομοθέτης από την Κομ, μίλησε στο ILNA, αναφέροντας ότι περισσότεροι από 250 ανθρώπους είναι σε καραντίνα στην εν λόγω πόλη, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για θρησκευτικές σπουδές για τους Σιίτες.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι 50 θάνατοι έχουν σημειωθεί από τις 13 Φεβρουαρίου, ωστόσο επισήμως το Ιράν πρωτοανέφερε κρούσματα του ιού και τους πρώτους θανάτους από αυτόν στις 19 Φεβρουαρίου.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Κομ, τόνισε ότι «τα πράγματα δεν είναι καλά. Νομίζω πως δεν έχουν διαχειριστεί επιτυχώς την κατάσταση. Οι νοσοκόμες δεν έχουν πρόσβαση στον κατάλληλο εξοπλισμό».