Κορονοϊός: Πάνω από 120 τα κρούσματα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο που παραμένει αρόδου στον Πειραιά.

Ξεπέρασαν τα 120 κρούσματα στην πλωτή υγειονομική «βόμβα» του «Ελευθέριος Βενιζέλος» γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές. Μέχρι χθες είχαν επιβεβαιωθεί 40 άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο και ήταν θετικοί στον κορονοϊό, όμως ο αριθμός των νοσούντων αυξήθηκε ραγδαία μετά και τα τελευταία αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Δυο εκ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχουν μεταφερθεί στο «Νοσοκομείο Αττικόν» καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, τον 73χρονο Ελβετό και έναν 34χρονο Ινδονήσιο που μεταφέρθηκε χθες στην Μαρίνα Ζέας κι από εκεί στο νοσοκομείο.

Οι επιβάτες του πλοίου, βρίσκονται κλεισμένοι στις καμπίνες τους, κατά μόνας και έχουν φυσικό εξαερισμό, γεγονός πολύ σημαντικό για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς είναι πλέον πασιφανές ότι ο ιός έχει διασπαρεί μέσα στο πλοίο. Οι ναυτικοί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υψηλού, μετρίου και χαμηλού κινδύνου, ενώ ήδη στο πλοίο που απαριθμεί 11 καταστρώματα, υπάρχουν χώροι καραντίνας.

Οι αρμόδιοι φορείς συνεδριάζουν υπό την σκιά των νέων δεδομένων για να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τους πολλών εθνικοτήτων επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο, μεταξύ των οποίων δεκάδες Έλληνες, μέλη πληρώματος, από τους οποίους δύο φέρονται να νοσούν βαρύτερα από άλλους ασθενείς επί του πλοίου.

Πλέον, η επιχείρηση από στεριάς είναι επιβεβλημένη και πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση στο θέμα, με το θρίλερ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.