Κίνημα Αλλαγής: Τα ψέματα του Τσίπρα και οι… δημιουργικές ασάφειες του Μητσοτάκη

Κίνημα Αλλαγής

Μπορεί ελάχιστοι να διαβάζουν τα προγράμματα των κομμάτων και οι περισσότεροι να αποφασίζουν με βάση τις υποσχέσεις που ακούν από τα προεκλογικά μπαλκόνια, στο Κίνημα Αλλαγής επιμένουν στην υπεροχή του δικού τους σχεδίου.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού επισημαίνουν τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα (Μάτι, Ρασπούτιν- Novartis, οικονομία κοκ) και τις.. δημιουργικές ασάφειες του Κυριάκου Μητσοτάκη

(πχ για τις επικουρικές συντάξεις ή για τη συνεργασία δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτών) βγάζουν μπροστά τις δικές τους θετικές προτάσεις.

Οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά κωδικοποίησαν τις 12 πιο κρίσιμες προτάσεις για τους πολίτες:

– Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από το 29% στο 20%. Μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.

– Πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότησης) για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

– Πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.

– Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

– Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

– Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.

– Ο κατώτερος μισθός αυξάνεται και καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

– Νέο ΕΚΑΣ ,με κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα 700 ευρώ για το ζευγάρι των ηλικιωμένων.

Σταδιακή ενίσχυση παλαιών και νέων συντάξεων ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.

– Ο συντελεστής φορολογίας για άτομα με αναπηρία άνω του 67% μειώνεται κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον ισχύοντα.

– Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.

– 200 ευρώ το μήνα επί 3 χρόνια στις οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται (Ανεξάρτητα από οικογενειακά επιδόματα).

– Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Ελπίζουν έτσι να κερδίσουν ψήφους από πολίτες που αναζητούν όχι απλά να τιμωρήσουν, αλλά να συζητήσουν οι πολιτικοί για το μέλλον τους.

Χθες Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κ. Μητσοτάκη μιλώντας στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής, στο Θησείο

ζητώντας από τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι «η λογική επιστρέφει στη χώρα, στις 7 Ιουλίου με την ψήφο των πολιτών».

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν είναι ούτε με την πολιτική της ΝΔ που θα φέρει νέες ανισότητες στην κοινωνία, ούτε με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί σε διαρκή στασιμότητα στην οικονομία.

«Η χρήσιμη ψήφος για τον ελληνικό λαό, η κρίσιμη ψήφος για την πολιτική σταθερότητα είναι η ψήφος στο Κίνημα», υπογράμμισε κι απέρριψε τα διλήμματα ,Τσίπρας ή Μητσοτάκης και Μητσοτάκης ή χάος.

«Το δίλημμα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες», επανέλαβε καθώς «είναι η ώρα για καθαρή και ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής».