Με την αναζήτηση μίας ουσιαστικής συζήτησης σ’ όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη δρομολογούμενη διοικητική μεταρρύθμιση, το δ.σ της ΚΕΔΕ και ο Πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης, υποστηρίζουν ότι δεν νοείται για ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνεται μονόλογος εκ μέρους του υπουργού, μέσω του Τύπου.

Πρόσθεσαν δε ότι δεν επιτρέπεται να ενημερώνεται το σύνολο της Αυτοδιοίκησης για το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης μέσω επιλεκτικών διαρροών και λεκτικών πυροτεχνημάτων επικοινωνιακού τύπου. 

«Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον υπουργό σε αυτή την πορεία. Ο ίδιος ποτέ δεν μας παρουσίασε ένα επίσημο κείμενο του υπουργείου με θέσεις για την αλλαγή του Καλλικράτη, πέραν του κειμένου ενός πορίσματος μιας επιτροπής, που και ο ίδιος δεν υιοθετεί το περιεχόμενο του. 

Αν έτσι εκείνος αντιλαμβάνεται το διάλογο, εμείς έχουμε άλλη αντίληψη. Τις σκέψεις του για το εκλογικό σύστημα, τη θέσπιση ορίου θητειών ή το μέλλον των αποκεντρωμένων διοικήσεων, καλό θα είναι να τις μοιραστεί πρώτα με εμάς και μετά με τον Τύπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. 

Ο Πατούλης καταλόγισε ακόμα προχειρότητα στον χειρισμό εκ μέρους της κυβέρνησης για το ζήτημα των συμβασιούχων καθαριότητας στους δήμους ενώ σύσσωμο το ΔΣ της ΚΕΔΕ εξέφρασε ομόφωνα τη στήριξή του στους περίπου 700 εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες και χωρίς συμβάσεις δύο μήνες.