Πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου. Την παραίτησή του στον Πρόεδρο του Ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί υπέβαλλε ο πρωθυπουργός Οζερσάι. Την είδηση σύμφωνα με το pentapostagma μεταδίδουν και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Λίγες μέρες μετά από την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην περιοχή, δεν είναι καθόλου τυχαίο ο συγχρονισμός. Ως γνωστόν η Άγκυρα επιδιώκει μια ελεγχόμενη κυβέρνηση στα Κατεχόμενα, με στόχο τελικά την ενσωμάτωση στο τουρκικό κράτος και συνεπώς τη σταδιακή επέκτασή του.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός, Τουφάν Ερχιουμάν στα κατεχόμενα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει σήμερα το πρωί την παραίτησή του στον Μουσταφά Ακιντζί σύμφωνα με το ΡΙΚ.

Από την λεγόμενη διοίκηση των κατεχομένων αποχώρησαν επίσης ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς.

Ουσιαστικές διαφωνίες φαίνεται να είχαν στα κόμματα που στήριζαν τον Μουσταφά Ακιντζί για το λεγόμενο οικονομικό πρωτόκολλο.

Ήδη φαίνεται ότι έχουν γίνει ζυμώσεις μεταξύ του Κόμματος του Λαού και του κόμματος Εθνικής Ενότητας με στόχο την αλλαγή της ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων.