Καλός ο καιρός την Δευτέρα… πάμε για μπανάκι του Αγίου Πνεύματος

ο καιρός την Κυριακή
Με γενικά καλό καιρό θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν κατά περιόδους με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες να σημειώνονται στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα (τις θερμές ώρες της ημέρας) και στο νότιο Αιγαίο.

Τέλος, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρη συννεφιά με τοπικές βροχές και το θερμόμετρο από 16 έως 27 βαθμούς.
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με παροδικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.
Στην Πελοπόννησο, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 12 έως 30 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, τοπικές νεφώσεις και η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, πρόσκαιρα αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές ως το μεσημέρι, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 19 έως 25 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές νεφώσεις με βροχές και στα νότια πιθανώς καταιγίδες, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 15 έως 29 βαθμούς.
Στην Αττική, ήλιος με πρόσκαιρη συννεφιά, βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.