Καιρός: Έρχεται, από το βράδυ, ψυχρή εισβολή από τα Βαλκάνια με χιόνια και σε χαμηλό υψόμετρο

Καιρός

Από το βράδυ της Τρίτης η αλλαγή του καιρού – Χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την Πέμπτη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια είναι αυτό που θα επηρεάσει από το βράδυ της Τρίτης όλη τη χώρα την οποία θα διασχίσει μέχρι τις πρώτες ώρες της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το meteo.gr το ψυχρό μέτωπο ακολουθείται από ψυχρές αέριες μάζες και θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε βίντεο με την κίνηση των αερίων μαζών έως το βράδυ της Πέμπτης:

Meteo.gr: 3/12-5/12 2019: Κίνηση αερίων μαζών & εκτίμηση ολικού υετού

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους κατά τη διάρκεια της διέλευσής του ψυχρού μετώπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις καθώς και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Συγκεκριμένα:

– την Τρίτη αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ προς το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης.

– στη συνέχεια και έως το πρωί της Τετάρτης χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας,

ενώ βροχές θα πέσουν και στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

– από το μεσημέρι της Τετάρτης τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στη Κρήτη όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν κι εκεί.

– παράλληλα θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων οι οποίοι την Τρίτη και την Τετάρτη θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.