Πρώτη φορά από την προεκλογική κιόλας περίοδο, που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καταδικάζει σαφώς τα ακροδεξιά και ρατσιστικά κινήματα.

Τα γεγονότα στη Βιρτζίνια και η πρωτοφανής επίθεση με αυτοκίνητο ενός νεαρού ακροδεξιού σε ανθρώπους που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία εναντίον του ρατσισμού, προκάλεσαν ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα βίας σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, αναβιώνοντας το εμφυλιοπολεμικό κλίμα άλλων ματωμένων για την Αμερική εποχών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε την επίθεση, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τα ΜΜΕ, τα οποία πίεσαν με κάθε τρόπο, ώστε ο Ντόναλντ Τραμπ να πάρει μία σαφή, ξεκάθαρη και δίχως σκιές θέση απέναντι στις ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν με απύθμενο θράσος, χρησιμοποιώντας το όνομά του.

«Ο ρατσισμός είναι κακός και αυτοί που προκαλούν βία στο όνομά του, είναι εγκληματίες, ανάμεσά τους η Κου Κλουξ Κλαν, οι νεοναζί, οι λευκοί υπερασπιστές και άλλα γκρουπ του μίσους.Είναι απεχθείς οργανώσεις και κτυπούν τον πυρήνα όσων αγαπάμε στην Αμερική», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο, εκφράζοντας για πρώτη φορά με σαφήνεια μία θέση που έρχεται σε σύγκρουση με ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων που τον έφεραν στην εξουσία.

Loading...