ΗΠΑ – Θρίαμβος Τραμπ: Η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του Κάβανο

Τραμπ

Η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, με ψήφους 50 υπέρ και 48 κατά, εγκρίνοντας την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αντιδράσεις για τον εκλεκτό του Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο ξεκίνησαν μετά τις δημόσιες καταγγελίες τριών γυναικών ότι ο Μπρετ Κάβανο τους είχε επιτεθεί σεξουαλικά πριν από χρόνια.

Μετά την επικύρωση του διορισμού του εκλεκτού του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Γερουσιαστής Στιβ Ντέινς από την Μοντάνα έλειπε για τον γάμο της κόρης του.

Παρότι προσφέρθηκε να μην πάει, για να ψηφίσει, ο Αμερικανός πρόεδρος τον καθησύχασε, καθώς διέθετε ήδη τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων.

«Ζήτησα από τον Στιβ Ντέινς, τον σπουδαίο Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή από την Μοντάνα να παρακολουθήσει τον γάμο της κόρης του, Άννι, από το να έρθει να ψηφίσει.

Ο Στιβ ήταν έτοιμος να κάνει οτιδήποτε έπρεπε, αλλά είχαμε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων. Στην οικογένεια Ντέινς εύχομαι συγχαρητήρια και να έχετε μια υπέροχη μέρα», έγραψε ο Τραμπ στο twitter.

Λίγο αργότερα, με νέο tweet ο Αμερικανός πρόεδρος «χειροκρότησε και συνεχάρη την Αμερικανική Γερουσία που επικύρωσε τον ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ, Δικαστή Μπρετ Κάβανο, στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Αργότερα σήμερα, θα υπογράψω την πράξη διορισμού του και θα ορκιστεί επίσημα. Πολύ συναρπαστικό»

Ο Δικαστής Μπρετ Κάβανο:

kav0