ΗΠΑ – Φλόριντα: «Τρελάθηκαν» με μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο (βίντεο)

Φλόριντα

Ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο, που εμφανίστηκε πάνω από τη Φλόριντα, ήταν αρκετό για να πάρουν… φωτιά οι θεωρίες συνωμοσίας στα social media.

Μήπως αυτό το αντικείμενο, που έμοιαζε με πύρινη σφαίρα, ήταν σημάδι ότι οι Αρειανοί εισβάλουν στη Φλόριντα; Αμέτρητοι πολίτες έσπευσαν να καλέσουν τις αρχές, αναφέροντας το είχαν δει.

Οι κλήσεις τους στην άμεση δράση ήταν τόσες πολλές, που μέχρι και το γραφείο του σερίφη πήρε θέση. 

«Δεν μας έκαναν εισβολή οι Αρειανοί χθες βράδυ, αλλά εκτιμούμε ότι μας εμπιστεύεστε για να σταματήσουμε τους διαγαλαξιακούς εισβολής», ήταν η χιουμοριστική ανάρτηση στο Τwitter.

Τι ήταν το ιπτάμενο αντικείμενο στη Φλόριντα

Προς απογοήτευση όσων πίστεψαν ότι είδαν ένα σημάδι πως υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες- και πως η Γη δέχθηκε μια εξωγήινη «επίσκεψη»- τελικά υπήρχε πιο απλή εξήγηση για αυτό που εμφανίστηκε στον ουρανό της Φλόριντα.

Επρόκειτο για κομμάτια κινεζικού πυραύλου, που έμπαινε στην ατμόσφαιρα της Γης, εξήγησε ο αστροφυσικός Τζόναθαν ΜακΝτάουελ.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε τον Ιανουάριο, ζυγίζει δύο τόνους και έχει μήκος περίπου 9 μέτρα. Χρησιμοποιήθηκε για να μπει σε τροχιά ένας κινεζικός δορυφόρος για τις στρατιωτικές επικοινωνίες. 

«Κινείται αργά. Σπάει σε πολλά κομμάτια. Είναι κλασική περίπτωση διαστημικών σκουπιδιών», είπε ο αστροφυσικός στο Associated Press, αναφερόμενος στο αντικείμενο που εμφανίστηκε πάνω από τη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τον ΜακΝτάουελ πρόκειται για κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά, περίπου μια φορά τον μήνα. Γιατί τότε προκάλεσε τον… πανικό στη Φλόριντα;

Συνήθως η είσοδος αυτών των αντικειμένων στην ατμόσφαιρα δεν γίνεται όταν είναι νύχτα στις ΗΠΑ, οπότε δεν γίνονται ορατά.