ΗΠΑ: Αγωγή κατά του Facebook για διακρίσεις από το υπουργείο Κατοικίας

ΗΠΑ: Αγωγή κατά του Facebook για διακρίσεις από το υπουργείο Κατοικίας

Στο στόχαστρο του αμερικανικού υπουργείου Κατοικίας μπήκε το Facebook, που κατηγορείται ότι επιτρέπει μεθόδους φυλετικών και κοινωνικών διακρίσεων μέσω των υπηρεσιών του. 

Μάλιστα, το υπουργείο Κατοικίας ανακοίνωσε ότι άσκησε αγωγή κατά της δημοφιλούς πλατφόρμας, την οποία κατήγγειλε για την πολιτική των διαφημίσεών του στον συγκεκριμένο τομέα.

«Το Facebook επιτρέπει σε όσους αναρτούν κτηματομεσιτικές αγγελίες να ελέγχουν ποιοι ενδιαφερόμενοι θα τις λαμβάνουν ανάλογα με τη φυλή τους, το χρώμα τους, το θρήσκευμα, τη σεξουαλικές προτιμήσεις, την οικογενειακή τους κατάσταση, την εθνικότητα, τις ειδικές ανάγκες και τον ταχυδρομικό κωδικό» τόπο (προηγούμενης, ή παρούσας) κατοικίας τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο, το Facebook θέτει στη διάθεσή όσων αναρτούν κτηματομεσιτικές αγγελίες να να εστιάζουν τις αγγελίες τους σε μελλοντικούς ενοικιαστές, ή αγοραστές της αρεσκείας τους.

Ως εκ τούτου, πολλές αγγελίες εμφανίζονται σε κάποιους χρήστες, ενώ δεν εμφανίζονται σε άλλους, που είτε έχουν ειδικές ανάγκες, ή ασπάζονται άλλη θρησκεία, ή ανήκουν σε άλλη φυλή, εξειδικεύει το υπουργείο.

Εξάλλου, συχνά αυτού του είδους οι αγγελίες δεν εμφανίζονται σε χρήστες στων οποίων το προφίλ τονίζεται πως «ενδιαφέρονται για την Λατινική Αμερική, τον Καναδά, την νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα, την Ονδούρα, ή τη Σομαλία», τονίζει το υπουργείο.