Στην τελική ευθεία έχει μπει η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, καθώς χθες, Τρίτη 15 Μαϊου, έκλεισαν οι μπάρες σε 16 ακόμα σταθμούς, μετά από απόφαση της ΣΤΑΣΥ.

Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα, έχει ξεκινήσει το προσωρινό κλείσιμο και των πυλών ΑΜΕΑ πιλοτικά σε συγκεκριμένους σταθμούς, έστω για να δουν κατά πόσο το επιβατικό κοινό είναι έτοιμο για την εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση αυτή της ΣΤΑΣΥ συνάντησε την αντίδραση συνδικαλιστών, οι οποίοι προειδοποίησαν για προβλήματα λόγω δυσλειτουργιών και εκκρεμοτήτων του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, είναι η γραμμή του ΗΣΑΠ, όπου το κλείσιμο των πυλών των σταθμών καθυστερεί λόγω έλλεψης προσωπικού.

Η ΣΤΑΣΥ προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του κλεισίματος των πυλών στα τέλη του μήνα και οι σταθμοί να έχουν το απαραίτητο προσωπικό, «τρέχει» για να τοποθετήσει εργαζόμενους στη θέση του σταθμάρχη μετά από την απαραίτητη ολιγοήμερη εκπαίδευση.

Ο ΟΑΣΑ, ωστόσο, δεν έχει δώσει ακόμα καμία οδηγία σε επιβάτες που ανήκουν στις κατηγορίες ανέργων και ΑμεΑ και δεν έχουν παραλάβει ακόμα τις κάρτες τους, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να πρέπει να επιλέξουν μόνοι τους, είτε να βρούν κάποια λύση με τους υπευθύνους, είτε να προχωρήσουν σε επανέκδοση των καρτών τους σε εκδοτήριο (επί πληρωμή), παρόλο που οι αιτήσεις που έχουν κάνει διαδικτυακά, εκκρεμούν από τον περασμένο Ιανουάριο.

Μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει και στην ενημέρωση του λογισμικού των παλιών μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε σταθμούς του Μετρό, προκειμένου να μπορούν να εκδίδουν και να επαναφορτίζουν ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Loading...