Η σκηνή από τον «Joker» που αποκαλύπτει αν ζει η Σόφη

«Joker»

Η ταινία Joker δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στο κοινό που την παρακολούθησε.

Όσοι είδαν την ταινία, που έσπασε όλα τα ρεκόρ στους κινηματογράφους, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων τη σχέση που δημιούργησε ο Αρθουρ Φλεκ με την Σόφι, που έμενε στην ίδια πολυκατοικία.

Η  τελευταία φορά που είδαν την Σόφι ήταν όταν του ζήτησε έντρομη να φύγει από το σπίτι της, ζητώντας του να μην πειράξει εκείνη και την κόρη της.

Τότε, οι θεατές συνειδητοποιούν ότι η σχέση που είχαν δει να δημιουργείται με τον Joker ήταν αποκύημα της φαντασίας του.

Επιστρέφοντας στη σκηνή του διαμερίσματος, ο Joker εγκαταλείπει το σπίτι και τότε υπάρχει ένα ερώτημα: Την σκότωσε ή όχι; Σύμφωνα με το Insider ο σκηνοθέτης αφήνει σκοπίμως τη μοίρα της Σόφι διφορούμενη.

«Δεν την σκοτώνει, σίγουρα. Μας άρεσε η ιδέα ότι είναι σχεδόν σαν τεστ για το κοινό για να αναρωτηθεί ‘πόσο τρελός είναι αυτός;’.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μίλησα εγώ πιστεύουν ότι δεν την σκότωσε γιατί καταλαβαίνουν ότι σκοτώνει μόνο τους ανθρώπους που του έκαναν κακό. Αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατάλαβαν ότι, ακόμη και ως κακοποιός, ζούσε με έναν συγκεκριμένο κώδικα. Φυσικά, δεν σκότωσε αυτή τη γυναίκα», απάντησε ο Τοντ Φίλιπς σε ερώτηση του IndieWire

Joker: Η κομμένη σκηνή αποκαλύπτει την μοίρα της Σόφι

Η σκηνή του διαμερίσματος είναι η τελευταία που εμφανίζεται η Σόφι στην ταινία Joker, εξαιτίας της οποίας δημιουργούνται και ερωτηματικά. Ωστόσο, ο Φίλιπς αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια κομμένη σκηνή που επιβεβαιώνει ότι η Σόφι ζει.

Η σκηνή δείχνει τη ηρωίδα να παρακολουθεί τη συνέντευξη του Joker στον Μάρεϊ Φράνκλιν.

Ο Φίλιπς έκοψε τη στιγμή επειδή ήθελε μόνο να αφηγηθεί την ταινία από την οπτική γωνία του Άρθουρ και η εμβόλιμη Σόφι θα είχε διαταράξει την αφηγηματική δομή.