Η Λευκωσία «αναγνωρίζει» το ψευδοκράτος: Παρέδωσε πίσω σημαία & φωτογραφία στον Διευθυντή του Δημοτικού Λύσης ο Ακιντζί

Έγινε η παράδοση της σημαίας και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς στο διευθυντή του σχολείου της κατεχόμενης Λύσης όπου και ολοκληρώθηκε η ταπεινωτική υποβάθμιση της ηρωικής πράξης του 16χρονου.

Την παράδοση έκανε ο ίδιος ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί το πρωί της Τρίτης με πρωτοφανή παρουσία στα ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να μειώσει το ηθικό των Ελληνοκυπρίων και να συνεχίσει την «ένδοξη» τουρκική προπαγάνδα στην περιοχή.

Είναι προφανές πως η Λευκωσία άσκησε πιέσεις στην οικογένεια και φοβήθηκε πιθανές «κυρώσεις» από την Άγκυρα και το ψευδοκράτος, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την τουρκική κατοχή και τον «Αττίλα» στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου.

TAK Ajansi@TAKAjansi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dr. Fazıl Küçük İlkokulu Müdürü Sözer Özkaramehmet’i kabul ederek, Rum genci tarafından alınan ve daha sonra iade edilen Türk Bayrağı ve merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın fotoğrafını teslim etti

View image on Twitter
Υπενθυμίζουμε πως χθες τα Τ/κ ΜΜΕ έδωσαν στην δημοσιότητα την απολογητική επιστολή του πατέρα του 16χρονου που κατέβασε τη σημαία στη κατεχόμενη Λύση στον Ακιντζί. Όπως αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ο πατέρας του 16χρονου, εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό και το καταδικάζει.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή μετά από επίσκεψη του 16χρονου τη κατεχόμενη Λύση για εκκλησιασμό.