Η γιατρός Έλενα Πολυμέρου – Μπόκοτα γράφει… less is more!

Η γιατρός Έλενα Πολυμέρου – Μπόκοτα γράφει less is more

Πόσες φορές έχουμε δει πρόσωπα γνωστών μας ή διάσημων προσώπων και έχουμε αναρωτηθεί τι αισθητικές επεμβάσεις έχουν γίνει άραγε με αποτέλεσμα τόσο αφύσικη και «αλλοιωμένη» εικόνα;

Η αλήθεια είναι κάποιες στιγμές χάνεται το μέτρο με αποτέλεσμα χειρότερα από τα αναμενόμενα… Ο σωστός αισθητικός ιατρός ( δερματολόγος ή πλαστικός χειρουργός ) πρέπει να κατευθύνει τους ασθενείς του γιατί ξέρει τις δυνατότητες κάθε θεραπείας και κατά πόσο αυτή ταιριάζει σε ένα πρόσωπο.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ανάλογη κατάρτιση και καλαισθησία του ιατρού καθώς και συμμόρφωση του ασθενούς.

Η ίδια θεραπεία μπορεί αν δώσει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα σε δύο άτομα ίδιας ηλικίας γιατί παίζουν σημαντικό ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως ο τύπος δέρματος, το κάπνισμα, το ορμονικό προφίλ, η γενετική προδιάθεση και πολλοί άλλοι λόγοι που συχνά υποτιμούμε.

Επίσης η προσπάθεια να ξαναεπέμβουμε για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να χειροτερέψει την τελική εικόνα γιατί απειλείται η φυσική όψη και αρμονία των γραμμών του προσώπου.

Για αυτούς τους λόγους είναι απαραίτητη η σωστή συμβουλευτική από τον ιατρό που εμπιστευόμαστε. Ο ειδικός πρέπει να ακούει τις ανάγκες του ασθενούς και παράλληλα ο ασθενής να μην επηρεάζεται από τρίτους, μη ειδικούς!

Έλενα Γ. Πολυμέρου – Μπόκοτα

Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

MSc Αισθητικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Ρώμης

Αισθητική – Επεμβατική Δερματολογία – Εφαρμογές Laser

Τηλ. Επικοινωνίας 6972 324908 e –mail : elenaplmr@yahoo.gr