Η Εθνική ομάδα είναι έτοιμη να σφραγίσει το εισιτήριό της για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ ξεκίνησε την προετοιμασία της για τα παιχνίδια της Β’ Φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για τη νέα προσπάθεια, εστιάζοντας στην ετοιμότητα που υπάρχει εντός των τειχών για τα παιχνίδια αυτά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως εάν ήταν στο χέρι του «Greek Freak» θα βρισκόταν στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής της Εθνικής ανέφερε: «Είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα παράθυρα. Κάθε παίκτης που έρχεται στην Εθνική, όπως έχω ξαναπεί, έχει την ίδια αξία και του δίνουμε την ίδια βαρύτητα.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την προσφορά τους και ειδικά αυτή τη φορά δουλέψαμε πα΄ρα πολύ, μεγάλο δια΄στημα, για να έχουμε αυτό το ρόστερ, 14 παιδιά έτοιμα για να παίξουν για την Εθνική ομάδα».

Για το 6-0 της πρώτης φάσης: «Είναι έξτρα κίνητρο. Όλα τα παιδιά και εμείς θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο. Απλά, αυτή τη φορά έχουμε κάτι καινούργιο μπροστά μας.

Κάποιοι έρχονται από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας με τις ομάδες τους και τους βάζουμε εμείς στη λογική της Εθνικής. Κάποιοι δεν έχουν πάει καν στην προετοιμασία της ομάδας τους, δεν έχουν κάνει προπονήσεις, αλλά μια απλή συντήρηση.

Εμείς πρέπει σε 4 προπονήσεις, μέχρι τη Σερβία, να ετοιμάσουμε ένα αξιόλογο πρόσωπο σαν ομάδα».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης της ομάδας: «Κάποια παιδιά έχουν βγάλει ένα βαρύ πρόγραμμα προετοιμασίας με τις ομάδες τους, ξέρετε πώς λειτουργούν αυτά και τώρα πρέπει να βρούμε τη χρυσή… οδό, να είναι άνετοι και να παίξουν το καλύτερο που μπορούν.

Γι αυτό είπα πως το σημαντικό είναι η διάθεση και η συγκέντρωση. Η αξία του καθενός είναι γνωστή και μεγάλη. Απλά η συγκέντρωση θα παίξει το μεγάλο ρόλο για τα αποτελέσματα».

Για τους υπολογισμούς που κάνει αναφορικά με την πρόκριση: «Εμείς θέλουμε να περάσουμε στο Παγκόσμιο. Κάθε παιχνίδι έχει την ίδια σημασία. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη με τον τρόπο που μπορούμε.

Θέλουμε να κάνουμε τις 2 νίκες που μαθηματικά σε οδηγούν έξω από κάθε τρελό αποτέλεσμα, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχουμε ένα δυνατό σύνολο, αλλά και τον Φεβρουάριο έχουμε ένα… θεωρητικό αβαντάζ κόντρα στους αντιπάλους μας».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι δύσκολο. Έχουμε επαφή, δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρεται. Δεν μας βοήθησαν οι συγκυρίες. Το πίστευα ότι θα είναι εδώ τον Σεπτέμβρη. Η έναρξη του ΝΒΑ νωρίτερα και οι εξελίξεις στους Μπακς δεν βοήθησαν να έρθει.

Η διάθεσή του για να είναι στην ομάδα είναι δεδομένη. Αν μπορούσε θα ήταν εδώ και θα ήμασταν υπερπλήρεις. Έχουμε επαφή, δεν υπάρχει θέμα για μένα. Εμείς θέλουμε πάντα την καλύτερη ομάδα. Αν μπορέσει να έρθει, θα έρθει».

Για την γενικότερη κατάσταση με το ΝΒΑ: «Από τον Φεβρουάριο έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια με τα παιδιά στην Αμερική.

Η κατάσταση στο ΝΒΑ έχει γίνει χειρότερη όσον αφορά τη FIBA. Κάναμε προσπάθεια για τον Τάιλερ, για τον Κουφό.. το αποκορύφωμα είναι αυτό που γίνεται με τον Γιάννη.

Είναι άσχημη κατάσταση. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Το στάτους του στο ΝΒΑ μεγαλώνει. Βελτιώνεται συνεχώς. Είναι στους καλύτερους και είναι σημαντικός σε αυτό το πρότζεκτ που λέγεται ΝΒΑ».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους παίκτες που «κόπηκαν»: «Τα έχουμε πει ξανά. Είμαστε ανοιχτοί στην επικοινωνία. Τους ευχαριστώ ξανά για ό,τι έχουν προσφέρει.

Είμαι πολύ χαρούμενος που όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν δημιουργήσει μια καλή βάση 25 παικτών, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή αν βοηθήσει την Εθνική. Είναι επιτυχία από μόνη της».