Η Δούρου επιτίθεται σε ΜΜΕ και τρολ και ο Πολάκης έγραψε «Δώσεεε»

Η Δούρου επιτίθεται σε ΜΜΕ και τρολ και ο Πολάκης έγραψε «Δώσεεε»

Με ανάρτησή της από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Ρένα Δούρου επιτίθεται σε εκείνους που της προσάπτουν ότι βρέθηκε στο Μάτι ως «γκεστ».

Η ίδια τονίζει ότι έχει επιλέξει την πορεία της όχι πριν «από ένα ή έξι μήνες» και προσθέτει: «Είναι μια στάση ζωής, είναι ένα τρόπος άσκησης διοίκησης. Φθάνει πια με μια παρεούλα, τρολ και ορισμένα ΜΜΕ που δεν σέβονται ούτε θανάτους, ούτε πόνο αλλά ούτε και την σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης. Προσπαθούν με κάθε τρόπο, με κάθε ψέμα, να περάσουν τη δική τους, διαστρεβλωμένη, εικόνα. Γιατί έτσι τους βολεύει, κομματικά, πολιτικά. Ανήθικα.

Ας το πάρουν όμως απόφαση. Δεν θα τους περάσει […] Ο Γκέμπελς θα κοκκίνιζε μπροστά τους. Όταν, στην κορύφωση του μεταναστευτικού φαινομένου τον Μάρτιο του 2016, ιδρύσαμε το Κέντρο Ειδών Πρώτης Ανάγκης (Κέντρο Logistics) για τους πρόσφυγες/μετανάστες, την ώρα που κάποιοι εμβολίαζαν –«έτσι χωρίς πρόγραμμα»- μεταναστόπουλα, εμείς επιλέγαμε τη δημιουργία μιας δομής για τη συστηματική τους στήριξη. Χωρίς να καλέσουμε τις κάμερες να μας απαθανατίσουν….

«Όταν λύσαμε το χρόνιο πρόβλημα της μετακίνησης χιλιάδων μαθητών της Αττικής εγκαίρως στα σχολεία τους, στην αρχή της χρονιάς, δεν βγήκα φωτογραφία ως συνοδός σε πούλμαν. Όταν ξεκινήσαμε το μεγάλο, και επί δεκαετίες σε εκκρεμότητα, αντιπλημμυρικό έργο διευθέτησης του Ρέματος Αγ. Αικατερίνης στη Μάνδρα, δεν ανέβηκα σε καμία μπουλντόζα για να τουιτάρω μετά τη σχετική φωτό μου. Ούτε κάλεσα τα κανάλια για θριαμβολογίες.

Όποτε τους συμφέρει είμαι “αόρατη” και άλλοτε “ορατή”… Κόβουν και ράβουν αναλόγως. Όταν μετείχα στην ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ραφήνας στις 24 Ιουλίου, παρουσία μάλιστα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για κάποιους ήμουν “αόρατη”. Όταν μετείχα στην επίσκεψη –χθες– του πρωθυπουργού στο Μάτι, ήμουν “γκεστ”.

Είναι οι ίδιοι που διαστρέβλωσαν αναίσχυντα τα λόγια μου στη συνέντευξή μου στην “Eφημερίδα των Συντακτών”, για να με σπιλώσουν. Για να προσθέσουν το “αδιάφορη”, δίπλα στο “εξαφανισμένη”. Και για να συνεχίσουν να αγνοούν ή να διαστρεβλώνουν σημαντικές πρωτοβουλίες και συναντήσεις για την επούλωση των πληγών στην Αν. Αττική με τον αρχιεπίσκοπο, διακεκριμένους επιστήμονες, τον Αμερικανό πρέσβη.

Γράφουν απαξιωτικά για τις προσπάθειες της Περιφέρειας, των ανθρώπων της, των υπαλλήλων της, να δώσουν λύσεις σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οσο συνεχίζουν ψέματα, παραπληροφόρηση, χυδαιότητα, και όχι μόνο απέναντί μου, τόσο περισσότερο εκτίθενται, τόσο περισσότερο βουλιάζουν στο βούρκο τους. Και ως γνωστόν, ο βούρκος δεν έχει πάτο…».

Ένας απ’ αυτούς που σχολίασε ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Εγραψε μόνο μια λέξη: «Δώσεεεε» και η απάντηση της Ρένας Δούρου ήταν σε χιουμοριστικό τόνο: «Ρακές…»