Η Balenciaga, ο φόβος και η απελευθέρωση…!

Balenciaga

Είμαι και εγώ μία Ελληνίδα 39 ετών που για μία τουλάχιστον 10ετία έζησα μέσα στη χλιδή, στα λούσα και στο lifestyle. Ήθελα απεγνωσμένα να αγοράσω μία Balenciaga Bag αξίας 1.250 ευρώ όταν ο μισθός μου ήταν τότε 3.000 ευρώ…

Έβλεπα την Δέσποινα Βανδή να την κρατάει και έλεγα τι παραπάνω έχει αυτή και δεν μπορώ να την αγοράσω και εγώ; Ξεφύλλιζα καθημερινά τα περιοδικά μόδας και τσάκιζα τις σελίδες που με ενδιέφεραν για να μπορώ με την πρώτη κιόλας ευκαιρία να αγοράσω ότι έκανε κλικ στο αχόρταγο μάτι μου… Θυμάμαι μόλις πληρώθηκα τον μισθό μου πήγα σε ένα κατάστημα και αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη την τσάντα των «ονείρων» μου.. Γύρισα στο σπίτι μου σχεδόν ευτυχισμένη και ένιωθα τεράστια ικανοποίηση που επιτέλους ΕΓΩ και η Βανδή είχαμε την ίδια τσάντα.. (πόσο κενή Θεέ μου… όπως ακριβώς η τσάντα λίγο πριν την γεμίσω).

Τις πρώτες μέρες που την κρατούσα καμάρωνα, μέχρι που η μόστρα έγινε φόβος και αν την κλέψουν και αν χαλάσει και αν με πουν ψώνιο;; ΦΟΒΟΙ, ΦΟΒΟΙ, ΦΟΒΟΙ αμέτρητοι ΦΟΒΟΙ για κάτι που υποτίθεται ήθελα και τελικά το απέκτησα… Ας μην τα πολυλογώ μέσα σε 2 μήνες την τσάντα την πούλησα και κάπως έτσι ξαφνικά θυμήθηκα πόσο με είχε καταπιεί η μανία μου για την Ύλη, για το Θεαθήναι , για όλα εκείνα που θεωρούσα fashion στην υπερπολυτελή ζωή μου…

Δεν άλλαξα αμέσως … το «ταξίδι» μου για την «απελευθέρωση» από την ύλη ήταν σταδιακό… Μέχρι που η «οικονομική κρίση» χτύπησε και την δική μου πόρτα.. και η καταναλωτική μου μανία μετατράπηκε σε καθημερινή επιβίωση για τα απαραίτητα..

Άρχισα να εκτιμώ όλα όσα είχα αγοράσει και κάθε μέρα ανακάλυπτα στην ντουλάπα μου ρούχα, τσάντες, παπούτσια, διάφορα αξεσουάρ που είχαν ακόμη και το ταμπελάκι τους επάνω… Ήταν μεγάλο μάθημα για μένα να με παρατηρώ και να διαπιστώνω πόσο άσκοπο χρόνο έχασα σε πράγματα χωρίς ουσιαστική αξία… Και τότε κατάλαβα ότι ήρθε η ώρα να μοιραστώ… να μοιραστώ τα αμέτρητα πράγματα που είχα, που κάποια από αυτά είχα μάλιστα ξεχάσει… Πήρα μαύρες σακούλες και έβαλα μέσα τα μισά και παραπάνω πράγματα μου που άλλοτε θα «σκότωνα» για να τα αποκτήσω και απλά τα χάρισα… όσο άδειαζε η ντουλάπα μου τόσο πιο γεμάτη αισθανόμουν.. πολύ πιο γεμάτη από εκείνη την ημέρα που έδωσα σχεδόν τον μισό μου μισθό για να πάρω την Balenciaga..

Μεταξύ μας μου έφυγε ένα τεράστιο βάρος…