Γλιτώνουν τη ντροπή! Παρέμβαση Βασιλειάδη για να πάνε οι Έλληνες αθλητές στο Μινσκ

Το κάζο με τα αεροπορικά εισιτήρια των αθλητών για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ, φαίνεται ότι θα γλιτώσει τελικά η Εθνική Ομάδα, καθώς με παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, θα διατεθεί στους Έλληνες πρωταθλητές το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Ο σάλος που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα εισιτήρια για να ταξιδέψουν οι Έλληνες αθλητές του στίβου στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ, φαίνεται ότι έφερε αποτέλεσμα.

Κι αυτό γιατί όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο Σύνδεσμος, θα διατεθεί τελικά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ώστε να ταξιδέψει κανονικά η ελληνική αποστολή στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χρειάστηκε παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος και γλίτωσε ουσιαστικά τον ελληνικό αθλητισμό από την… ξεφτίλα, να μην αγωνιστούν οι αθλητές μας σε αγώνες που κατάφεραν να προκριθούν.

Η ανακοίνωση από τον ΣΕΓΑΣ

O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες
στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε  από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την αδυναμία εξεύρεσης του κατάλληλου αριθμού εισιτηρίων προκειμένου να μεταβεί η Εθνική Ομάδα στίβου στο Μινσκ, έδωσε εντολή για τη μετακίνηση της με τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.
Εκφράζοντας και πάλι τις ευχαριστίες μας στον πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε  για μία ακόμα φορά ότι:
– Υπεύθυνη για τη διοργάνωση είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπη και όχι ο ΣΕΓΑΣ. Αυτή όφειλε να διευθετήσει εγκαίρως όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο αγώνα. προτίστως τα εισιτήρια και την αγωνιστική εμφάνιση των αθλητριών και αθλητών.
– Η ΕΟΕ ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ στις 18 Απριλίου (ενώ θα έπρεπε πολύ νωρίτερα) ότι  θα έπρεπε κάθε ομοσπονδία χωριστά να προχωρήσει στην έκδοση των εισιτηρίων για το Μινσκ.

– Αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε προχωρήσαμε στη διενέργεια του απαραίτητου διαγωνισμού (όπως προβλέπεται για δαπάνη μεγάλου ύψους). Δυστυχώς ο διαγωνισμός υπήρξε άγονος, λόγω του ότι κανένα πρακτορείο   δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα εισιτήρια.

– Μετά το γεγονός αυτό προχωρήσαμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ταξιδιωτικά πρακτορεία και αεροπορικές εταιρείες αναζητώντας μεμονομένα εισιτήρια και κλείνοντας όσες θέσεις βρήκαμε (ακόμα και με πτήσεις μέσω τρίτων χωρών και με πτήσεις που απαιτούσαν στη συνέχεια οδική μετακίνηση). Παρ’  όλα  αυτά δεν καλύφθηκε πλήρως ο αριθμός των απαιτούμενων εισιτηρίων.

– Μας αιφνιδιάσε δυσάρεστα η ανακοίνωση της ΕΟΕ που μιλούσε για «απόφαση του ΣΕΓΑΣ». Το ότι δεν υπάρχουν εισιτήρια είναι πραγματικό γεγονός. Τι απόφαση μπορούσε να πάρει η Ομοσπονδία; Να στείλει την ομάδα χωρίς εισιτήρια;

– Τελος, επισημαίνουμε ότο μόλις χθες ενημερωθήκαμε από την ΕΟΕ ότι δεν μπορεί να προμηθεύσει αθλήτριες και αθλητές με αγωνιστική εμφάνιση, οπότε και για το θέμα αυτό πρέπει να φροντίσουν οι Ομοσπονδίες.Προφανώς θα δώσουμε λύση και στο θεμα αυτό, τονίζουμε όμως ότι (όπως θα έπρεπε να γνωρίζει η ΕΟΕ) κάθε οργανωμένη σωστά Ομοσπονδία παραγγέλνει το υλικό της κάθε αγωνιστικής περιόδου τουλάχιστον ένα χρόνο πριν στην εταιρεία αθλητικών ειδών με την οποία συνεργάζεται.

Εκφράζουμε και πάλι την ικανοποίηση μας για την πρωθυπουργική παρέμβαση που έδωσε λύση στο πρόβλημα, συστήνουμε με απεριόριστα καλή διάθεση στην ΕΟΕ να είναι περισσότερο προσεκτική στις ανακοινώσεις της και ευχόμαστε στις αθλήτριες, τους αθλητές
και τους προπονητές της Εθνικής μας Ομάδας καλή επιτυχία.