Σε μαζικό κίνημα εξελίσσεται το αίτημα της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας προς τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδη. Η Επιτροπή Αγώνα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, εκλέχτηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο χάρη στη μαζική στήριξη που είχε από τον θρησκευόμενο κόσμο. Σήμερα ο κόσμος αυτός του ζητά να ανεξαρτητοποιηθεί. Με την ανεξαρτητοποίηση του θα φέρει ακόμη πιο κοντά το τέλος της ανθελληνικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που πούλησε το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Στείλτε email και πάρτε τηλέφωνο στο κ. Λαζαρίδη: email: giorlazaridis@gmail.com, τηλ.: 2310 545509, 210 322 5124».

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το κάλεσμα κοινοποιήθηκε εκατοντάδες φορές ενώ το τηλέφωνο στο γραφείο του βουλευτή δεν σταμάτησε να χτυπά.

Την ίδια στιγμή ο κ. Λαζαρίδης δέχεται ασφυκτική πίεση από τον κόσμο της Εκκλησίας, από τα χριστιανικά σωματεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από Μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Ο κόσμος της Εκκλησίας, άλλωστε, ήταν εκείνος που βοήθησε τον κ. Λαζαρίδη να αποκτήσει μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στόχος η πτώση της Κυβέρνησης

Στόχος της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι η πτώση της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έστω και καθυστερημένα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr θα γίνει προσπάθεια να ανεξαρτητοποιηθούν οι βουλευτές: Λαζαρίδης, Ζουράρις και Κόλλια. Στην περίπτωση αυτή η συγκυβέρνηση θα χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η Επιτροπή Αγώνα εκτιμά ότι η άμεση πτώση της Κυβέρνησης θα έχει ως συνέπεια την ακύρωση της Συμφωνίας καθώς θα αποδειχτεί ότι η Ελληνική Βουλή δεν συμφωνεί με την υπογραφή Κοτζιά.

Loading...