Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου CNBC.

Σήμερα, η χώρα φιλοξενεί το 10% των σχεδόν 2.400 δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται έρευνα της Wealth-X. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ίσως ότι το 94% εξ αυτών είναι αυτοδημιούργητοι.

Η ανάπτυξη που καταγράφεται στους τομείς τεχνολογίας, λιανικού εμπορίου και ακινήτωντα τελευταία 5-10 χρόνια στην Κίνα έχει βοηθήσει τους επιχειρηματίες να αυξήσουν τις περιουσίες τους, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Μόλις το 2% των 249 δισεκατομμυριούχων της Κίνας έχουν κληρονομήσει την περιουσία τους, σύμφωνα με την έρευνα. Το 4% έγιναν πλούσιοι χάρη σε ένα συνδυασμό κληρονομιάς και επιχειρηματικότητας. Οι υπόλοιποι την απέκτησαν με κότσια και σκληρή δουλειά.

Το ποσοστό αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, επισημαίνεται στο δημοσίευμα του CNBC. Συνολικά, μόλις το 55% των δισεκατομμυριούχων του κόσμου είναι αυτοδημιούργητοι, σύμφωνα με την έρευνα. Το 13% των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη κληρονόμησαν την περιουσία τους ενώ το 32% έγιναν πλούσιοι χάρη σε χρήματα που κληρονόμησαν και την προσωπική τους δουλειά.

Οι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας είναι σχετικά νεότεροι από τον παγκόσμιο μέσο όρο, με το ένα τρίτο να είναι κάτω των 50 ετών, συγκριτικά με το 14% παγκοσμίως. Ο μέσος δισεκατομμυριούχος στην Κίνα είναι 53 ετών και ο μέσος δισεκατομμυριούχος παγκοσμίως είναι 64.

Ο κατάλογος με τους Κινέζους δισεκατομμυριούχους περιλαμβάνει τους ανθρώπους που βρίσκονται στο τιμόνι κάποιων εκ των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου. Στην κορυφή βρίσκεται ο Χουατένγκ Μα, πρόεδρος της Tencent Holdings, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιριών διαδικτύου στον κόσμο, του οποίου η προσωπική περιουσία ανέρχεται στα 41,8 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη έρχεται ο Τζακ Μα, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου Alibaba, με προσωπική περιουσία ύψους 40,2 δισ. δολαρίων.

Loading...