Γεωργιάδης: «Τα capital controls ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ»

capital controls

Τα capital controls θα αρθούν πλήρως, ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι.

Ήταν το τίμημα για το ότι ήρθε στην εξουσία μια ανεύθυνη κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κύριος Γεωργιάδης, τονίζοντας πως όσο πιο γρήγορα φύγουν τα capital controls, τόσο πιο έντονη θα είναι η ώθηση στην ανάπτυξη, καθώς όπως εξήγησε,

 «όσο υπάρχει ο νόμος αυτός, με μία απλή υπουργική απόφαση μπορεί να δεσμευτούν τα χρήματα όποιου επενδυτή τα φέρει και έτσι όσο υπάρχει αυτός ο νόμος, κανένα σοβαρό κεφάλαιο δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα».

«Οι Έλληνες βγάζουν λεφτά από τα στρώματα και τα ξαναβάζουν στις τράπεζες», είπε ακόμα ο υπουργός, τονίζοντας πως «η χώρα επιστρέφει με βήμα ταχύ στην κανονικότητα».

Παράλληλα ο κύριος Γεωργιάδης επισήμανε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών 

«έρχονται νομοθετικές πρωτοβουλίες για να πάρει μπρος η οικοδομή ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Παίρνουμε ιδέες από το κυπριακό μοντέλο, όπου η οικοδομή αύξησε το ΑΕΠ πάνω από 4% το χρόνο».

Ελληνικό: Στόχος να μπει μπουλντόζα μέσα στο 2019

Σχετικά με την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, ο κύριος Γεωργιάδης επισήμανε πως όσα ισχυριζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση, ότι το έργο είναι «ένα βήμα πριν, ήταν ανέκδοτο»!

Παρατήρησε ότι «η κυρία Πέρκα αγωνίστηκε πολύ σκληρά και μπράβο της», αλλά το κόμμα της, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε την επένδυση, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Γεωργιάδης.

Παράλληλα επισήμανε πως «η μπουλντόζα για να μπει έχει μια διαδικασία» και πως «στόχος μας είναι να μπει η μπουλντόζα εντός του 2019, γι’ αυτό εργαζόμαστε.

Μιλάμε για απίστευτο νομικό μπουρδούκλωμα. Με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, κάνουμε αγών και προχθές, μετά από 2,5 ώρες συσκέψεων, πετάγεται ένας και λέει ότι πρέπει να γίνει και αυτό το συμβούλιο!

Αυτά θα τα τελειώσουμε. Το Ελληνικό θα γίνει και θα γίνει γρήγορα, γιατί για το μέγεθος του έργου, πάμε πολύ γρήγορα».