Γάμος: Γιατί έχει σημασία τα κουφέτα στις μπομπονιέρες να είναι μόνος αριθμός;

Όταν προετοιμάζεται ένας γάμος, το ζευγάρι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό με τις λεπτομέρειες, όπως είναι για παράδειγμα οι μπομπονιέρες. Ο αριθμός λοιπόν των κουφέτων πρέπει να είναι μονός αριθμός κατά την παράδοση. Πόσο μεγάλη σημασία έχει όμως αυτό και γιατί συμβαίνει;

Σύμφωνα με την παράδοση ο αριθμός στα κουφέτα που βάζουμε στις μπομπονιέρες πρέπει να είναι σε μονό αριθμό για να είναι και ο γάμος ένας και μοναδικός.

Όπως διαπιστώνουμε οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες έχουν καλύψει όλο το φάσμα του γάμου. Ακόμη και για τον αριθμό των κουφετών των μπομπονιερών έχει επικρατήσει αυτή η συνήθεια να χρησιμοποιούνται μονά κουφέτα, για να μείνει ο γάμος ένας.

Πρόκειται για μια πρόληψη κοντά στις τόσες άλλες που σχετίζονται με το γάμο. Καλό θα είναι οι χριστιανοί να μην ασχολούνται με τέτοια ανούσια πράγματα.

Ο γάμος δεν θα στεριώσει, εάν τα κουφέτα είναι μονά ή διπλά, αλλά από την πνευματικότητα των νεονύμφων, από την επίδειξη τριών αρετών, δηλ. της υπομονής, της υπακοής και της υποχωρητικότητας.