Αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη του CNN που έρχεται μέσω ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζονται άνθρωποι να πουλιούνται σε δημοπρασία έστω και για 400 δολάρια.

Το αμερικανικό δίκτυο ταξίδεψε στη Λιβύη και έκανε έρευνα για το θέμα. Με κρυφές κάμερες, η ρεπόρτερ του κατάφερε να μπει σε ένα ακίνητο έξω από την Τρίπολη, τον προηγούμενο μήνα, και είδε εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στο «σφυρί» και να πωλούνται μέσα σε λίγα λεπτά. Μεταξύ αυτών ήταν και ο 21χρονος Βίκτορι.

Ο νεαρός Νιγηριανός έπειτα από προσπάθειες μηνών να φτάσει στην Ευρώπη, τελικά κατάφερε να πάει ως τη Λιβύη όπου εκεί οι διακινητές τον κρατούσαν σε τραγικές συνθήκες. Η τραγική ιστορία του Βίκτορι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κτηνωδία καθώς όταν του τελείωσαν τα χρήματά οι διακινητές τον πούλησαν, ωστόσο το ποσό που έπιασε δεν ήταν αρκετό για να καλυφθεί το χρέος του προς εκείνους, με αποτέλεσμα να τον ξαναπούλησαν πολλές φορές.

Η περίπτωση του 21χρονου είναι μια από τις πολλές που συνθέτουν την τραγικότητα που χαρακτηρίζει την μεταναστευτική κρίση την οποία βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες  στην προσπάθειά τους να βρουν ένα τόπο να ζήσουν αξιοπρεπώς. 

usay.gr

Loading...