Φωτογραφία του Σαλβίνι με καταδικασμένο για διακίνηση ναρκωτικών οπαδό της Μίλαν

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ιταλία η φωτογραφία του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι με οπαδό της Μίλαν, ο οποίος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε με κινητό την περασμένη Κυριακή, στην γιορτή για τα πενήντα χρόνια των Ultras, των οργανωμένων φανατικών οπαδών της Μίλαν.

Ο Σαλβίνι εμφανίζεται εντός γηπέδου με τον Λούκα Λούτσι, ο οποίος, σύμφωνα με την  η εφημερίδα La Repubblica, πριν από λίγους μήνες συνελήφθη εντός των ορίων έρευνας για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάσθηκε σε δεκαοκτώ μήνες φυλάκιση.

Στελέχη της ιταλικής αριστεράς ζήτησαν από το Κίνημα Πέντε Αστέρων να σχολιάσει την επιλογή του γραμματέα του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα του Βορρά και να απαντήσουν αν θεωρούν πως ο Σαλβίνι θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Ο γερουσιαστής Φράνκο Μιραμπέλι του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό το ότι ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας υποτιμά τόσο φανερά τις έρευνες της δικαιοσύνης».

«Είμαι υπέρ των έντιμων και ζωντανών φιλάθλων. Η βία δεν με εκφράζει και δεν εκφράζει κανέναν άνθρωπο του αθλητισμού», απάντησε ο Σαλβίνι. Πρόσθεσε πως και ο ίδιος έχει λάβει «δικαστική κλήση σε απολογία», προφανώς αναφερόμενος στις αποφάσεις του, που καθυστέρησαν την αποβίβαση μεταναστών σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.