Για πρώτη φορά, δεν στήνονται κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί χώρος για τη διεξαγωγή εκλογών, καθώς ο υπάρχων κρίθηκε ακατάλληλος και έτσι αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Οι φοιτητικές εκλογές φέτος, γίνονται με «φόντο» τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ και τις ρητορικές και τις έρευνες, σχετικά με τη βία και την ανομία στην ανώτατη Εκπαίδευση.

Όπως και πέρυσι, δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο όργανο των φοιτητών, το οποίο να είναι επιφορτισμένο με την καταμέτρηση ψήφων, οπότε για άλλη μία χρονιά η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την μέχρι στιγμής εικόνα, στις εκλογές αναμένεται να κυριαρχήσει η αποχή. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η αποχή είχε αναδειχθεί νικητής των εκλογών, με ποσοστό άνω του 40%.

Οι περισσότερες σχολές πάντως, έχουν προχωρήσει σε ακύρωση όλων των εκπαιδευτικών διαδικασιών, εκτός του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ το Πάντειο εξέδωσε ανακοίνωση για την ομαλή συνέχιση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σήμερα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους έως και τις 7 το απόγευμα, επιδεικνύοντας στην εφορευτική επιτροπή τη φοιτητική τους ταυτότητα/φοιτητικό πάσο και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Loading...