Φασόλια μαυρομάτικα με τόνο και ρόκα

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Yλικά
-200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
-1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
-11/2 -2 κονσέρβες τόνου (σε νερό ή ελαιόλαδο)
-1 μικρό αγγούρι κομμένο σε καρεδάκια
-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε καρεδάκια
Για τη Sauce
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-αλάτι, πιπέρι
-1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
Eκτέλεση
Bράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Yστερα από 15 λεπτά περίπου, τα βγάζουμε πριν αρχίσουν να «σκάνε» και να λιώνουν. Tα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη sauce, αφού πρώτα περάσουμε όλα τα συστατικά της από το μπλέντερ.

Tip: Η σαλάτα γίνεται ωραιότατη και με γίγαντες ή με λευκά φασόλια, χοντρά ή ψιλά.

Από το thecookbook.gr