Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Καταδικάζει… στα λόγια την τουρκική εισβολή στη Συρία

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Στη δημοσιότητα έδωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο εκπρόσωπος τύπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την απόφαση του οργάνου για την τουρκική επιχείρηση στη βόρειοανατολική Συρία.

Στο κείμενο το Συμβούλιο σημειώνει ότι «προσυπογράφει τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 14ηςΟκτωβρίου 2019 σχετικά με τη βορειοανατολική Συρία».

Προσθέτει, δε, ότι «η ΕΕ καταδικάζει τη μονομερή στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, η οποία προκαλεί απαράδεκτη ανθρώπινη οδύνη, υπονομεύει τον αγώνα κατά της Ντάες και απειλεί σοβαρά την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημειώνει την αποψινή ανακοίνωση ΗΠΑ-Τουρκίας σχετικά με τη διακοπή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων».

Στο τμήμα της ανακοίνωσης που αφορά τα όσα συμβαίνουν στη βορειοανατολική Συρία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάνει αναφορά και στις συνέπειες στο μεταναστευτικό που έχει η τουρκική εισβολή σημειώνοντας ότι «παραμένει προσηλωμένη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της σοβαρής ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης

μεταξύ άλλων μέσω της στήριξης των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν τις πλέον σοβαρές προκλήσεις σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές ροές στηνανατολική Μεσόγειο».