Εβίνα Μάλτση: «Ο Γκάλης είναι ο λόγος που έπαιξα μπάσκετ»

Η ηγέτης της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ Εβίνα Μάλτση μίλησε στον Arena fm και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Δεν είμαι το εγώ το πρόσωπο του Ευρωμπάσκετ. Ό,τι γίνεται, γίνεται από όλο το σύνολο. Το ότι βγήκα στην καλύτερη πεντάδα, είναι αποτέλεσμα που ήρθε μέσα από τη ομάδα. Η ομάδα με ανέδειξε και αυτή η διάκριση ανήκει σε όλη την ομάδα.

Δεν το περιμέναμε, ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας. Δεν το πιστεύαμε. Γι΄αυτό λέγαμε τι κάναμε…

Η μεγαλύτερη διάκριση ήταν ως τώρα η 5η θέση. Είπαμε τώρα πάμε εκεί να περάσουμε καλά, να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα. Πιστέψαμε μέρα με τη μέρα περισσότερο στους εαυτούς μας.

Η ομάδα δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά. Παίζουμε πολλά χρόνια, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, έχουμε έναν κορμό και είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια. Αυτό είναι πολύ βασικό και βγάζουμε ελληνικό χαρακτήρα, παλεύουμε μέχρι τέλους και κοιτάμε τους πάντες στα μάτια.

Στη FΙΒΑ, αφού επέστρεψα μετά από απουσία ετών, όλοι θεωρούσαν ότι στα 39 είναι η τελευταία μου συμμετοχή. Ακόμα κι εγώ ίσως να το πίστευα. Το εισιτήριο για το παγκόσμιο, τροφοδοτεί τη δίψα μου για μια ακόμη συμμετοχή. Θέλω να έχω την υγεία μου να έχω την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και σε εκείνη τη διοργάνωση.

Ενημερωθήκαμε για την τεράστια τηλεθέαση. Ένα άθλημα προβάλλεται μέσα από τις επιτυχίες. Για να τραβήξουμε την προσοχή των αρμοδίων, των νέων παιδιών, έπρεπε να φέρουμε επιτυχίες. Χαρήκαμε τόσο για τα νέα παιδιά που φέραμε κοντά στο μπάσκετ. Τα παιδιά βέβαια πρέπει από μόνα τους να επιλέγουν το άθλημα που τους ταιριάζει.

Ο Αθλητισμός είναι αυτός που προβάλλει τη χώρα μας. Αύριο έχουμε ραντεβού με τον Υπουργό. Εύχομαι να μπορέσουν να γίνουν κάποια πράγματα λίγο καλύτερα.

Ο Γκάλης είναι ο λόγος που εγώ έπαιξα και μπήκα σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Είχαμε τρελαθεί τότε. Ήθελε τόσο να παίξω μπάσκετ. Πιο σημαντικό από ένα μετάλλιο είναι να γεμίσουμε τα γήπεδα με νέα παιδάκια που θα θέλουν να παίξουν μπάσκετ.»