Ερντογάν: «Οι σχέσεις μας με ΗΠΑ δεν θα παραμείνουν υγιείς»

Η Αγκυρα «σήκωσε το γάντι» και περνά στην αντεπίθεση με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να τονίζει πως «οι σχέσεις μας με ΗΠΑ δεν θα παραμείνουν υγιείς».

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη οργή του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk.

Η δήλωση αυτή έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ερντογάν με τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν υγιείς με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις, πρόσθεσε το CNN Turk.

Και τηλεφωνική επικοινωνία Καλίν – Μπόλτον για τα F-35

Τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για την απόφαση των ΗΠΑ για τα F35 εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

Σε ανακοίνωση του το προεδρικό στην Άγκυρα αναφέρει ότι «εκφράστηκε η αντίδρασή μας προς αυτήν την απόφαση, η οποία δεν συνάδει με τις προηγούμενες δηλώσεις των προέδρων των δύο χωρών. Τονίστηκε επίσης ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ δεν μπορούν να προχωρήσουν σωστά όταν υπάρχουν μονομερείς επιβολές».