Ερντογάν κατά Ελλάδας: «Προστατεύετε δολοφόνους και μιλάτε για Δημοκρατία;»

Με όλους τα έβαλε ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε ομιλία του επ΄ ευκαιρία του παραδοσιακού δείπνου Ιφτάρ, που περιλαμβάνεται στους εορτασμούς για το Ραμαζάνι.

Τα πυρά του Ερντογάν δεν απέφυγε φυσικά η Ελλάδα για την οποία είπε πως «αυτοί που δίδαξαν τη Δημοκρατία είναι τώρα ικανοί να φιλοξενούν στο έδαφός τους πραξικοπηματίες οι οποίοι σκότωσαν 250 ανθρώπους την 15η Ιουλίου . Αυτό είναι απαράδεκτο», είπε.

Αλλά ο Ερντογάν δεν περιορίστηκε μόνο στην Ελλάδα. Τα έβαλε πρακτικά με όλους: Με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία την ΕΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε έμμεση κριτική στη Ρωσία για την υποστήριξη που παρέχει στον στρατηγό  Χαλίφα Χαφτάρ  του Εθνικού Στρατού της Λιβύης λέγοντας πως όλοι κοιτούν «δεξιά και αριστερά» όταν πρόκειται για τον «εκτελεστή», όπως αποκάλεσε το Λίβυο στρατηγό θέλοντας τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών της χώρας αυτής.

Επίθεση πραγματοποίησε όμως και στην ΕΕ και τις ΗΠΑ την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία:

«Παρατηρούμε διπλά στάνταρ παντού σε ότι αφορά τη χώρα μας και την απόπειρα του πραξικοπήματος: Αυτοί που δίδαξαν τη δημοκρατία είναι ικανοί να προστατεύουν τους πραξικοπηματίες της αιματοκυλισμένης απόπειρας πραξικοπήματος που σκότωσε 250 ανθρώπους.

Στη Συρία τρομοκρατικές οργανώσεις συναντώνται με διάφορους ηγέτες επάνω σε κόκκινα χαλιά. Η ΕΕ δεν έχει πρόβλημα να συναντιέται με ένα πραξικοπηματία τον Αλ Σίσι και να κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Η Σαουδική Αραβία εξακολυθεί να μην έχει πάρει ξεκάθαρη στάση απέναντι στη δολοφονία του Κασόγκι. Που είναι η δικαιοσύνη σας. Τα δυτικά κράτη δεν μπορούν να περάσουν ούτε από το τεστ της ειλικρίνειας» είπε.

Σε ότι αφορά το Ισραήλ ο Ερντογάν είπε πως η ισραηλινή κυβέρνηση ρίχνει βόμβες στη Γάζα η οποία έχει μετατραπεί σε μια ανοικτή φυλακή.

«Η βρώμικη δουλειά του Ισραήλ δεν πρέπει να αποκαλυφθεί. Όποιος κάνει κάτι τέτοιο αυτομάτως είναι εχθρός τους. Πιστεύουν ότι η γενοκτονία που πραγματοποιούν στη Γάζα πρέπει να μείνει μακριά από το φως της δημοσιότητας. Θεωρούν ότι οι άνθρωποι στη Γάζα μπορούν να “εκπαιδευτούν” για  να μάθουν δέχονται την πείνα και τη φτώχεια.»

pronews.gr