Επιστολή Τσίπρα σε Στυλιανίδη – Επίθεση σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για παραγραφή της υπόθεσης Novartis

Αρκετά ακόμα επεισόδια φαίνεται ότι θα έχει η υπόθεση της Novartis, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε, σήμερα, επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζοντας ότι η μη ψήφιση στη συνταγματική αναθεώρηση της ερμηνευτικής δήλωσης του Άρθρου 86, που αφορά την ευθύνη υπουργών, συνιστά μεθόδευση παραγραφής του σκανδάλου Novartis.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας καλεί τα πολιτικά κόμματα να υπερψηφίσουν τη σχετική διάταξη, αποκαθιστώντας, έτσι, το κύρος της πολιτικής στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει, επίσης, ότι τυχόν μη ψήφισή του θα σημαίνει ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν υπουργοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Στην επιστολή υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει στη Συνταγματική Αναθεώρηση αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ολόκληρη η επιστολή Τσίπρα

«Άρνηση της Βουλής να ενσωματώσει την αυτονόητη αυτή ρήτρα στο συνταγματικό κείμενο θα αποτελέσει, με ευθύνη των βουλευτών της συμπολίτευσης, βαρύ πλήγμα για το πολιτικό σύστημα, καθώς θα εμπεδώσει στην κοινή γνώμη την υπόνοια της διατήρησης αδικαιολόγητων προνομίων για το πολιτικό προσωπικό της χώρας», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.Σημειώνεται ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος και την μεθεπόμενη εβδομάδα η Ολομέλεια της Βουλής θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.