Εντοπίστηκε αστεροειδής που περνά κοντά στη Γη

Ένας αστεροειδής εντοπίστηκε από Παρατηρητήριο στην Βραζιλία ο οποίος πέταξε σήμερα σε απόσταση 70.000 χιλιομέτρων από τη Γη.

Ο αστεροειδής εντοπίστηκε για πρώτη φορά χτες από Παρατηρητήριο στην Βραζιλία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κινείται με ταχύτητα 24 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο αστεροειδή ονόματι «2019 OK», ο οποίος πέταξε σήμερα σε απόσταση 70.000 χιλιομέτρων από τη Γη και ο οποίος εικάζεται ότι κινείται με ταχύτητα 24 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με τη NASA, ο αστεροειδής είναι δύο φορές πιο ψηλός από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο, 2,7 φορές ψηλότερος από το Άγαλμα της Ελευθερίας στην Νέα Υόρκη και ίσος στο ύψος με 2,5 Big Ben.

ASAS-SN@SuperASASSN

This is the video of the close encounter of Asteroid 2019 OK we have been Twitting all day with the Earth: https://watchers.news/2019/07/24/asteroid-2019-ok/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter 

Ενσωματωμένο βίντεο

«Είναι ένας αστεροειδής, φονέας των πόλεων. Επειδή είναι τόσο μικρός, είναι απίστευτα δύσκολο να τον διακρίνεις παρά μόνο το τελευταίο λεπτό», δήλωσε στη Sydney Morning Herald ο Μάικλ Μπράουν, καθηγητής στη σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Μονάς.
Ο διαστημικός βράχος ανήκει στην ομάδα αστεροειδών του Απόλλωνα. Παρατηρήθηκε για πρώτη φορά χτες από το Παρατηρητήριο SONEAR, στην Βραζιλία.