Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ένταση με τραυματισμούς Καλλιθέα – Απομάκρυναν πολίτη που είχε την ελληνική σημαία

Ένταση με τραυματισμούς Καλλιθέα – Απομάκρυναν πολίτη που είχε την ελληνική σημαία

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται από το πρωί τουλάχιστον 1.600 αστυνομικοί στην Αθήνα καθώς και τουλάχιστον 700 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος επεισοδίων τόσο στη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα όσο και στη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Η μπάντα των ενόπλων δυνάμεων κατά τη άφιξη της στην πλατεία Συντάγματος έπαιξε τελικά το Μακεδονία Ξακουστή:

Οι φετινοί εορτασμοί ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με τη δοξολογία που έλαβε χώρα στη Μητρόπολη Αθηνών υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Ένταση με τραυματισμούς

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν από την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα, το πρωί της 25ης Μαρτίου.

Ομάδες αριστεριστών που είχαν παραταχθεί από νωρίς στο σημείο θέλησαν να προχωρήσουν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, εμποδίστηκαν όμως από άντρες των ΜΑΤ. Κατόπιν στην περιοχή μετέβησαν και ομάδες ακροδεξιών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροσυμπλοκές στα στενά γύρω από την πλατεία.

Οι φωτογραφίες είναι από το kallitheaonline.gr:

kallithea-parelasi-dyo
kallithea-parelasi-tessera
kallithea-parelasi-tria

Απομάκρυναν πολίτη που είχε την ελληνική σημαία!

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν ένας άνδρας με μια σημαία στα χέρια απομακρύνεται από αστυνομικούς με πολιτικά από τον χώρο. Είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται σήμερα στην Αθήνα λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Ο άνδρας κρατάει την σημαία στα χέρια του και οι αστυνομικοί με τρόπο τον απομακρύνουν από το σημείο ενώ εκείνος φαίνεται να λέει κάτι διαμαρτυρόμενος.

Δείτε βίντεο και εικόνες: