Εκτός ελέγχου είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν, δεν τα χει βρει με τις ΗΠΑ στην πραγματικότητα την απείλησε με «οθωμανικό χαστούκι» πριν λίγο.

Dεν υπάρχει καμία αποκλιμάκωση στο Αιγαίο και μάλιστα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου σε βίντεο που θα δείτε απείλησε τις ΗΠΑ με κλείσιμο του ραντάρ του ΝΑΤΟ στο Κιουρετσίκ της Μαλάτεια και της ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Ιντσιρλίκ αν η Ουάσινγκτον επέμβει κατά των τουρκικών συμφερόντων.

Η απειλή-προειδοποίηση αυτή των Τούρκων  δεν αφορά μόνο τη Συρία, αφορά και το Αιγαίο και οι ΗΠΑ βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε στρατηγικό αδιέξοδο. 

Δεν μπορούν να ανατρέψουν τον Ερντογάν τώρα, δεν μπορούν όμως ούτε να τον ανεχτούν. Αρα μήπως βολεύει κάποιο πολεμικό επεισόδιο;

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν απείλησε μόνο Ελλάδα και Κύπρο για «λανθασμένους υπολογισμούς» λέγοντας πως η χώρα του είναι ικανή να διαλύσει τους σχεδιασμούς μας ενώ διεξάγει επιχείρηση στην Αφρίν. 

Είπε ότι οι ΗΠΑ δουλεύουν με το ISIS όχι εναντίον του και τόνισε πως ο συνασπισμός κατά του ISIS είναι στην πραγματικότητα ένα θεατρικό έργο!

Ο Ερντογάν τόνισε πως θέλει να μιλήσει προς το Αμερικανικό Εθνος για την χρηματοδότηση που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο YPG στην Συρία επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση των αμερικανών πολιτών για το θέμα αυτό.

«Οι μάσκες έπεσαν και οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν εξηγήσεις» τόνισε.

 

Υπάρχουν 3 προυποθέσεις:

1)Να σταματήσει ο εξοπλισμός των Κούρδων YPG

2)Να διώξουν το YPG έξω από την Ιεράπολη

3) Να λάβουν μέτρα κατά του Φ.Γκιουλέν

Παράλληλα ο Ερντογάν στοχοποίησε τους Αμερικανούς Διοικητές, Στρατηγούς Gen. Paul Funk και Jamie Jarrard.

«Είναι φανερό πως δεν έχει λάβει ποτέ στη ζωή του οθωμανική σφαλιάρα» είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στον Paul Funk.

«Θα καταστρέψουμε κάθε τρομοκράτη στο διάβα μας, αρχίζοντας με εκείνους που βρίσκονται στο πλευρό τους. Τότε μόνο θα καταλάβουν ότι είναι καλύτερο γι’ αυτούς να μην είναι εκεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Με τον τρόπο αυτό, κλιμάκωσε τις επιθέσεις του κατά των ΗΠΑ, βαραίνοντας το κλίμα ενόψει της επίσκεψης στην Άγκυρα του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στις 15-16 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα ο Αμερικανός Στρατηγός είπε ότι αν οι Τούρκοι χτυπήσουν αμερικανικά στρατεύματα, τότε οι ΗΠΑ θα απαντήσουν επιθετικά και θα υπερασπιστούν τις δυνάμεις τους.

Ο Ερντογάν έκλεισε λέγοντας πως ΝΑΤΟ δεν σημαίνει μόνο ΗΠΑ και υποστήριξε πως οι ΗΠΑ παραβιάζουν την Συνθήκη του ΝΑΤΟ συμμαχώντας με τρομοκρατική οργάνωση.

Ακόμη και ο κορυφαίος σύμβουλος του κοροιδεύει τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Στρατηγό McMaster, αποκαλώντας τον «Yalova Kaymakami» που σημαίνει αυτός που δεν έχει καμία εξουσία…

Οπως γίνετε αντιληπτό όχι απλά οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ελέγξουν την Τουρκία και να ασκήσουν επιρροή πάνω της αλλά βρίσκονται κυριολεκτικά στα μαχαίρια.

Ο προαιώνιος εχθρός του ελληνισμού, οι Τούρκοι είναι ante portas και ετοιμάζονται  ξανά να μας «υφαρπάξουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα»  στα Ίμια , στο Αιγαίο και φυσικά στην Κύπρο.

Loading...