Έξι αιτήσεις στο ΕΣΡ για τις άδειες από ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ΑΝΤ1, Ε και Ελληνική Τηλεοπτική Α.Ε.

Αίτηση για άδεια κατέθεσαν ο ΣΚΑΪ, ενώ νωρίτερα το κουτί με τα δικαιολογητικά… κατέθεσαν το Star (με τα στελέχη του Κάρολο Αλκαλάι και Ισίδωρο Παπαμιχάλη), ο Alpha, ο ΑΝΤ1 και το Ε. Στις 14:33 στα γραφεία του ΕΣΡ έφτασε και ο δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς, εκπροσωπώντας την εταιρεία Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει ποιος επιχειρηματίας βρίσκεται από πίσω, αλλά εκτιμάται ότι εκπροσωπεί τον Φίλιππο Βρυώνη.

Περίπου στις 17:30 θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων που διεκδικούν μία τηλεοπτική άδεια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας.

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία του ΕΣΡ από χθες, ενώ έως τις 15:00 θα προσέλθουν όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Μόλις ολοκληρωθεί η προθεσμία της κατάθεσης, η Ολομέλεια του ΕΣΡ θα συσκεφθεί, και αφού αρχικά πραγματοποιηθεί ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών, θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στη διαδικασία της αποσφράγισης.

Η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων, στην οποία παρόντες θα είναι οι εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων, θα ξεκινήσει την Δευτέρα στις 9:00 το πρωί.

Μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν.

Όσα κανάλια λειτουργούν μέχρι τώρα, αλλά δεν θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους.

Όπως ορίζει ο νόμος, τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν διεκδικούν τηλεοπτική άδεια.

Ποια κανάλια διεκδικούν άδεια – «Εκτός» το MEGA

Οι σταθμοί που θα ριχτούν στη μάχη διεκδίκησης μίας τηλεοπτικής άδειας, όπως είναι γνωστό, είναι: ΑΝΤ1, Αlpha, Star, ΣΚΑΪ, «Ε» (το Mega, όπως έγινε χθες γνωστό, δεν θα διεκδικήσει άδεια), αλλά και δύο υποψήφιοι οι οποίοι δεν διαθέτουν κανάλι αλλά ενδιαφέρονται να αποκτήσουν.

Πρόκειται για τον κ. Βρυώνη, πρώην ιδιοκτήτη του «Ε», και για τον κ. Μάρη, οι οποίοι κατεβαίνουν με επιχειρηματικά σχήματα προκειμένου να διεκδικήσουν μία άδεια.

Σε περίπτωση που οι υποψηφιότητες ξεπεράσουν τις επτά, τότε θα οδηγηθούμε σε δημοπρασία και σε αύξηση του τιμήματος.