Εξελίεξις στην υπόθεση Novartis: Στον εισαγγελέα καλείται ο Ανδρέας Λοβέρδος

Την Παρασκευή (3/5) το πρωί καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στην εισαγγελία Διαφθοράς ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να εξεταστεί ανωμοτί για την υπόθεση της Novartis και το αδίκημα της δωροδοκίας. Ο κ. Λοβέρδος ενδέχεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσει ενδεχομένως υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεων.

Σημειώνεται, ότι ο Ανδρέας Λοβερδος δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά καλείται ως ύποπτος, ενώ με την παροχή εξηγήσεων η εισαγγελέας ενδέχεται είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Διαφθοράς έχει επιστρέψει από τη Βουλή και η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά, αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων, οπότε και αναμένεται να σταλεί και σε εκείνον κλήση για παροχή εξηγήσεων.