Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος εικονικών διπλωμάτων οδήγησης – 9 συλλήψεις

Μία μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σχετικά με την υπόθεση έκδοσης εικονικών διπλωμάτων οδήγησης με χρηματισμό υπαλλήλων σε υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών στον νότιο τομέα της Αθήνας, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που ξεκίνησαν εδώ και περίπου ένα χρόνο, γράφει το crashonline.gr.

Το κύκλωμα έβγαζε τα διπλώματα οδήγησης και τα έστελνε στα σπίτια των ενδιαφερόμενων χωρίς οι ίδιοι να περνούν τις απαραίτητες εξετάσεις. Το κύκλωμα εκτιμάται ότι είχε εκδώσει πολύ μεγάλο αριθμό διπλωμάτων κατ’ αυτό τον τρόπο και τα ποσά τα οποία έβγαζαν πρέπει να ήταν πολύ μεγάλα. Στο συμπέρασμα αυτό έφτασαν οι αστυνομικοί αφού κάποιοι από τους εμπλεκόμενους δεν φρόντιζαν να κρυφτούν και έκαναν μεγάλη ζωή με πολυτελή αυτοκίνητα και ταξίδια!

Από τους εννέα συλληφθέντες, οι επτά είναι υπάλληλοι και οι δύο ιδιώτες από σχολές οδηγών.

Από την Αστυνομία κλήθηκαν και έχουν αρχίσει έρευνα επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα, αλλά και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι.