ΕΚΛΟΓΕΣ – Κεντροαριστερά: Έφτασε η ώρα της κάλπης για το νέο φορέα

Οι κάλπες ανοίγουν στις 8 το πρωί και θα μείνουν ανοιχτές έως τις 8 το βράδυ (9 για την Αθήνα λόγω Μαραθωνίου) – Στοίχημα για όλους η συμμετοχή

Μετά από προεκλογική περίοδο τριών μηνών, δύο debates, δεκάδες περιοδείες και εκατοντάδες συνεντεύξεις οι εννέα υποψήφιοι αρχηγοί για τη θέση του επικεφαλής στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς τίθενται σε λίγες ώρες στην κρίση του κοινού.

Όλοι οι Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους έχουν δικαίωμα ψήφου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί.

Μέχρι την ύστατη στιγμή όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι δίνουν τη μάχη της συμμετοχής. Κινητοποιούν συνεργάτες και καλούν τον κόσμο να ψηφίσει. Την ίδια ώρα στο επιτελείο του Νίκου Αλιβιζάτου επικρατεί αναβρασμός.

Το Σάββατο πέρασε με την προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων: κάλπες, σφραγίδες, ψηφοδέλτια μοιράστηκαν σε περισσότερα από 1000 σημεία σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, έγινε και το τελευταίο τσεκάρισμα για τις εφορευτικές επιτροπές, τους χειριστές των tablets, τους εθελοντές και τους εκπροσώπους των υποψηφίων.

Με μεγάλη προσοχή έγινε και ο τελευταίος έλεγχος στο σύστημα της ηλεκτρονικής διασύνδεσης. Ένα θέμα κρίσιμο για να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία χωρίς εντάσεις και ενστάσεις.

Αν όλα πάνε καλά οι κάλπες θα κλείσουν στις 8μμ (στην Αθήνα λόγω μαραθωνίου όπου υπάρχουν πολίτες η διαδικασία θα παραταθεί για μία ώρα).

Και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά περίπου στις 11 το βράδυ.

Κοινό στοίχημα όλων η συμμετοχή

Και οι εννέα υποψήφιοι αρχηγοί του νέου φορέα με τις τελευταίες τους δηλώσεις κάλεσαν τους πολίτες να έρθουν στις κάλπες καθώς από τη συμμετοχή θα κριθεί η επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

«Οι πολίτες πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής του σημερινού πολιτικού σκηνικού» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά.

«Με τη μαζική παρουσία τους την Κυριακή στις κάλπες θα στείλουν μήνυμα ελπίδας και αυτοπεποίθησης επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν έχουμε άλλο χρόνο, λοιπόν, πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας. Να δημιουργήσουμε πλειοψηφικές συμμαχίες για γρήγορες και μεγάλες αλλαγές» αναφέρει στη δική του «πρόσκληση» προς τους πολίτες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Νίκος Ανδρουλάκης: « Η προσπάθεια λοιπόν που κάνουμε δεν είναι κομματική, δεν είναι προσωπική. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι εθνική πάνω από όλα. Εάν αποτύχουμε, η κοινωνία τα επόμενα χρόνια θα είναι μια γερασμένη χώρα με τεράστιες κοινωνικές ανισότητες».

Γιώργος Καμίνης: «Την Κυριακή δεν πάμε να ψηφίσουμε μόνο ένα πρόσωπο. Η ψήφος είναι δήλωση και πολιτική πράξη ότι δημιουργούμε διέξοδο, αλλαγή στο διχαστικό δίπολο Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ, που καθηλώνει τη ζωή της χώρας και καθυστερεί την ανάπτυξη».

Γιάννης Μανιάτης: «Την Κυριακή κάνουμε την ανατροπή. Επιλέγουμε νέα ηγεσία και βάζουμε τέλος στη στασιμότητα του 7% της παράταξής μας! Στις 12 Νοεμβρίου πάμε #Μαζί_Μπροστά»

Γιάννης Ραγκούσης: Την Κυριακή εσείς αποφασίζετε. Είμαστε πλειοψηφία όσοι θέλουμε μια απελευθερωμένη από τη Νέα Δημοκρατία παράταξη, αρκεί να έρθετε να ψηφίσετε.

Πρέπει να πάμε στον δρόμο που πορεύονται οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Γερμανοί Προοδευτικοί.

Την ανάγκη οι πολίτες να κινητοποιηθούν επισημαίνουν στις τελευταίες παρεμβάσεις τους και οι Απόστολος Πόντας, Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης.