Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία κρίνονται ακόμη πιο αυστηρά από τα αντίστοιχα περυσινά, θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την φετινή επέτειο των εορτασμών για το Πολυτεχνείο. 

Πέρυσι μπορεί η συγκυρία να ήταν η επίσκεψη του πρώην Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα, τώρα όμως είναι μία εποχή με πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα στα Εξάρχεια και συλλήψεις γύρω από την τρομοκρατία και τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν προηγηθεί και αυτό από μόνο του κάνει τους αστυνομικούς να ανησυχούν πολύ και να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα.

Σαν να μην έφταναν αυτά, αντιεξουσιαστές μέσω ιστοσελίδας του χώρου, έχουν προχωρήσει ακόμα και σε κάλεσμα των κατοίκων των Εξαρχείων, στο να τους βοηθούν, να αφήνουν ανοιχτές τις ταράτσες στις πολυκατοικίες τους, να τους παράσχουν παλιά αντικείμενα για οδοφράγματα ακόμα και να ρίχνουν γλάστρες από τα μπαλκόνια τους εναντίον των αστυνομικών…

Όπως και άλλες χρονιές έτσι και φέτος με το πέρας των εορτασμών και την έναρξη της πορείας οι πύλες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και βεβαίως του Πολυτεχνείου θα κλείσουν αλλά κανείς δεν έχει την αμφιβολία για το κατά πόσο θα έχουν μείνει άτομα μέσα στον χώρο ή στους γύρω δρόμους ή ακόμα και στα γύρω πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς η αστυνομία ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει για να το αποτρέψει αυτό και όλα εξαρτώνται από τους Πρυτάνεις και τους φοιτητικούς συλλόγους.

Οι εντολές που έχει η Αστυνομία είναι σε κάθε περίπτωση να μην επιτραπεί να εκδηλωθούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και να γίνει προσπάθεια αν αυτά εκδηλωθούν να περιοριστούν στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων.

Οι διμοιρίες της Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν πρόσθετη υποστήριξη και οι σκοποί πλέον θα φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα και εξάρτηση των ΕΚΑΜ, με αφορμή την πρόσφατη ένοπλη επίθεση σε βάρος τους.

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 7.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και διαφόρων Υπηρεσιών στα μέτρα, με τα οποία επιφορτίζεται κυρίως των σύνολο των δυνάμεων των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., άντρες της Τροχαίας και βεβαίως σχεδόν το σύνολο των αντρών της Ασφάλειας που θα επιτηρούν και θα προβαίνουν σε ελέγχουν ύποπτων ατόμων και προληπτικές προσαγωγές σε νευραλγικά σημεία.

Πρόσθετα, όπως και κάθε άλλη φορά θα υπάρχει διαρκής κάλυψη από αέρος με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που θα μεταφέρει εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο θα βρίσκονται και εισαγγελείς.

Ανάλογα αυστηρά είναι τα μέτρα που θα ληφθούν στην Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.