Δοκιμάστε χαλούμι σαγανάκι με σιρόπι δυόσμου

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 8 λεπτά

Υλικά
-200 γρ. χαλούμι
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 πιπεριά καυτερή
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
Για το σιρόπι δυόσμου
-100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-20 ml νερό
-μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι δυόσμου: Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι, το αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου. Βράζουμε για 3 λεπτά ακόμα και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το σιρόπι ρίχνοντας μια μικρή κουταλιά σε ένα πιάτο: Πρέπει να σχηματίζει μια «κλωστή»· δεν πρέπει να γίνει ούτε πιο σφιχτό ούτε πιο αραιό. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε σε 4 φέτες το χαλούμι, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τις ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις τις γυρίσουμε, ρίχνουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη και σβήνουμε με το λεμόνι. Σερβίρουμε με μία κουταλιά της σούπας από το σιρόπι δυόσμου που ετοιμάσαμε.

Tip: Αν δεν μας αρέσουν τα καυτερά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πιπερίτσα με ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά, που θα δώσει στο ορεκτικό μας την ίδια νοστιμιά.