ΔΝΤ: Χειροτερεύουν οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πως οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν γίνει ακόμα πιο δυσοίωνες από τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που οφείλεται, όπως επισημαίνει η επικεφαλής του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στο γεγονός πως ο ιός έχει εξαπλωθεί περαιτέρω και πως η οικονομική επίπτωση της πανδημίας έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες

Στα μέσα Απριλίου, το ΔΝΤ είχε προβλέψει πως η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3%, με τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες να συρρικνώνονται κατά 1% και τις ανεπτυγμένες κατά 6,1% φέτος.

Όμως, μιλώντας στους Financial Times, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως καθώς η κρίση εξακολουθεί να εξαπλώνεται, «η προοπτική είναι χειρότερη από την ήδη απαισιόδοξη πρόβλεψή μας. Χωρίς ιατρικές λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα, για πολλές οικονομίες είναι πιθανό να υπάρξει μια πιο δυσμενής εξέλιξη».

Σημείωσε πως θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω και η πρόβλεψη για την οικονομική βοήθεια που θα χρειαστούν αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.